Mange vet ikke at de kjører ulovlig med henger

Har du barn som snart skal ta lappen? Trenger du en oppfriskning av teorien eller kjører du uvitende ulovlig med henger? I slutten av artikkelen får du en rabattkode som gir deg en gratis kjøretime.

«Et valg for livet» – Bryn og Brynseng trafikkskole loser deg trygt gjennom veien til førerkortet.

Tekst: Dagsavisen MER og Bryn og Brynseng Trafikkskole
Foto: Bryn og Brynseng Trafikkskole og Dagsavisen MER 

Bryn og Brynseng Trafikkskole ble etablert høsten 1980, og har siden oppstart spesialisert seg på opplæring i klasse B, BE og B96. De er i dag en av Oslos største skoler i denne førerkortklassen og tilbyr lappen på både automat og manuell gir. Trafikkskolen ligger svært sentral til ved Brynseng T-banestasjon slik at det er enkelt å komme fra eller til jobb og skole.

Kursaktiviteten er så fleksibel at uansett når du kontakter de så skal det være et kurs som starter innen 14 dager.

Kjører du ulovlig med henger? 

Mange kjører uvitende rundt uten gyldig hengerlapp.

Det er gull verdt å kunne kjøre med henger når man skal flytte, har kjøpt nytt kjøleskap eller holder på med oppussing. Men kjører du lovlig? Politiet treffer ofte på folk som kjører ulovlig med henger. Det er fort gjort å gjøre feil, men det kan koste deg dyrt. Du risikerer nemlig bøter på 8-10 000 kr. I tillegg risikerer du at ferieplanene ryker da det er lengre ventetid på å ta lappen og oppkjøring på sommeren. Reglene for kjøring med henger er litt kompliserte, men det er ditt ansvar å sette deg inn i reglene.

Vet du hvor tung tilhenger du kan trekke med din bil og førerkort? Er du usikker kan du benytte Statens vegvesen sin tilhengerkalkulator. Da taster du inn bilens og tilhengerens registreringsnummer og din egen førerkortklasse, og så vil du få svar på om du kjører lovlig eller ei.

Bestill time til kjøretime for klasse BE og B96 her

Så, skal du velge klasse BE eller holder det med klasse B96? Her er en lite guide til førerkortklassene:

Klasse B96

 • Skal du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt på til sammen mellom 3500 kg og 4250 kg holder det med å ta førerkort klasse B96. For å få dette førerkortet må du gjennom følgende opplæring ved trafikkskolen:
  • 2 timers kurs i lastsikring
  • 2 trinnvurderingstimer
  • 3 timer sikkerhetskurs på veg
  • Kreves ingen førerprøve hos Statens vegvesen

Klasse BE

 • Skal du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt på til sammen mellom 4250 kg og 7000 kg må du ta førerkort klasse BE. For å få dette førerkortet må du gjennom følgende opplæring ved trafikkskolen:
  • 2 timers kurs i lastsikring
  • 2 trinnvurderingstimer
  • 3 timer sikkerhetskurs på veg
  • Førerprøve hos Statens vegvesen

Bryn og Brynseng Trafikkskole underviser i både klasse B96 og BE. De hjelper også bedrifter med egne kurs om det er ønskelig, ta gjerne kontakt for et tilbud.

Harald hjelper deg gjerne med første kjøretime, og den får du gratis!

Vi har fått en rabattkode kun for Dagsavisen sine lesere. Bestiller dere og bruker rabattkode «Dagsavisen» får dere første klasse B kjøretime gratis!

Bestill kjøretime til klasse B her