Skjærgårdens perle – her får du opplevelser i verdensklasse

Bassenget med utsikt over skjærgården er åpent hele året

På en åskam rett ovenfor Vestfold og Telemarks strandlinje finner du et hotell som byr på noe ekstra. Med skjærgården som ramme og Jomfruland Nasjonalpark som nabo i øst, ligger Kragerø Resort. Her får du opplevelser i verdensklasse med et tilbud som strekker seg fra actionfylt vannsport via matopplevelser i toppsjiktet til avslappende SPA – behandlinger. Vi har sett nærmere på tilbudet til et av landets fremste konferansehoteller.

Tekst: Dagsavisen MER
Foto: Kragerø Resort

I starten på Sørlandskysten ligger Kragerø, en del av den norske skjærgården som er svært vakker til alle årstider. Frodig natur, deilige strender og hyggelige plasser man stopper opp for å la livet gå litt saktere.

 

 

«Når solen stiger over skjærgården og hotellet lyser opp over åskammen på morgenen blir jeg glad» forteller salgssjef Ane Krog Pedersen. Hun gleder seg til øyeblikket hun ser hotellet på morgenkvisten, og vi forstår hvorfor.

Et moderne hotell i vakre omgivelser

Hotellet som sto ferdig i 2007 skiller seg ut i mengden med et moderne preg og utstrakt bruk av naturmaterialer i samspill med kystnaturen rundt. Nettopp dette er noe Kragerø Resort vet å spille på når de skal arrangere eventer eller konferanser. «Det er en perfekt ramme for eventer og vi har et kjempestort utvalg av aktiviteter som utnytter nettopp dette», utdyper Ane.

Ane Krog Pedersen

Når man får hverdagen litt på avstand blir det nemlig lettere engasjere seg i innholdet til konferansen. Det er et element som ofte er viktig for deres konferansegjester og Ane trekker frem avstand som en positiv faktor for events og konferanser. «Ingen skal hente i barnehage, alle blir med videre og vi ser at folk blir mer engasjert enn når man bare møtes på et vanlig konferansehotell i sentrum eller ved en flyplass» utdyper hun. Det tar ca. 2,5 time å kjøre fra Oslo sentrum, og for mange begynner aktivitetene allerede i bussen på vei ned.

Det føles som det er «kort vei til langt unna» når man skal til Kragerø, da man vet at man er på vei til noe spesielt. «Vi er ofte med å sørger for aktiviteter rett etter avreise. Eventet kan begynne med en gang du går på bussen» forteller hun. Særlig når man skal ha et par dager et sted er det viktig å finne den perfekte rammen. Bare spør hotellet om mulighetene, så er de mer enn gjerne med på å lage et skreddersydd opplegg.

Logiske oppgaver som må løses i samarbeid skaper alltid engasjement.

Og når du ankommer er det nesten bare fantasien som setter grenser. For store grupper er det veldig populært med rebusløp der ulike problemer skal løses i fellesskap. Gjerne etterfulgt av en rib-tur i skjærgården før et deilig skalldyrsbord på Jomfruland setter prikken over i’en.

På ettermiddagen er det mange som foretrekker å nyte utsikten til skjærgården mens man får deilig spabehandling. Et rikholdig behandlingstilbud hvor du kan velge mellom alt fra stenmassasje til algebad og veldig mye mer. Her har de aller fleste muligheten til å slappe fullstendig av etter en innholdsrik dag.

Og hvor ellers kan du oppleve tungtvannsaksjonen på Rjukan i et semidigitalt escape room hvor du må løse logiske oppgaver for å ta deg inn på fabrikken? Alt er utformet for å få folk til å engasjere seg, og sørge for at alle blir med. Ane forteller at det gjør ingenting at det blir litt kleint når deltakerne blir utfordret og lagånd skal dyrkes.

«Det gjør at folk senker guarden og koser seg. Tilbakemeldingene er fantastiske!», forteller Ane.

Oppgaver som engasjerer

Felles for alle er at de avrunder dagen med en fantastisk middag. For god mat er helt avgjørende når man skal skape opplevelser i verdensklasse. Hotellet har derfor både en anerkjent buffet og en a la cartè – restaurant, og ambisjonene er høye uansett. Enten dere er to personer som vil trekke dere litt tilbake, eller 300 som skal ha festmiddag med underholdning, finnes løsninger som passer for alle.

 

 

For Kragerø Resort er det nettopp det å være noe utenom det vanlige som er målet. Opplevelser i verdensklasse er ingen liten ambisjon for et selvstendig norsk hotell og stiller helt spesielle krav til de ansatte og selve hotellet.

Avslapning i spa med utsikt over skjærgården.

Ane er tydelig på at det er en stor fordel for et eventhotell å ha et så bredt utvalg av aktiviteter. Det betyr at alle kan finne en aktivitet som engasjerer og er tilpasset ulike behov og ønsker. Og når de har eventplanleggere som kan  skreddersy opplegg for alt fra 4 til 400 gjester, blir arrangementsplanleggingen enkel og effektiv slik at de som skal på konferanse kan fokusere på innholdet.

Kragerø Resort kan ta seg av alt fra deltakerpåmelding/håndtering, aktiviteter, mat og transport, i tillegg til å bidra til god stemning. Når alt kommer til alt er det nettopp opplevelsene og rammene for eventet som gjør det mulig å få til noe som alle vil huske, og som kan gi en effekt i seg selv for virksomheter som trenger å få ansatte og andre til å dra i samme retning.

Så hvorfor ikke legge neste event til Kragerø Resort?

Les mer om konferanser eller SPA – behandlinger på Kragerø Resort

Legg gjerne igjen en melding i kontaktskjemaet, så vil du bli kontaktet av av en eventplanlegger som gjerne hjelper deg å planlegge årets beste konferanse.

KONTAKTSKJEMA: