Hvordan velge parkett?

Annonsørinnhold fra: Ekte Tre AS
Bildet viser Kährs Eik Dublin Ultramatt Calm sortering NOBB 53533858

Hvordan velge parkett?

Gulvet er et av de viktigste elementene når du vil lage en bestemt stil i hjemmet ditt. Et parkettgulv er både vakkert og behagelig å gå på. Utseendet, følelsen, fargen og vedlikeholdet du foretrekker, bør være hovedpoengene for vurdering av ditt valg av gulv.

Når du har funnet «ditt» gulv spør du oss om en komplett pris på ditt prosjekt levert direkte til deg, uansett hvor i landet du bor. Vi har prisgaranti på kampanjevarer. Når vi annonserer et tilbud skal vi ha den beste priser!

Hvorfor tre?

Det er mange grunner til å velge et tregulv. Foruten å være varmere og mer miljøvennlig enn andre materialer, kan den også «myke opp» et rom. Et tregulv kan forvandle et bart eller alvorlig rom til et komfortabelt og innbydende rom. Å legge et tregulv er en fin måte å invitere naturen inn i hjemmet ditt.

Gulvet og rommet

Gulv – vegger – tak: de tre grunnleggende elementene som sammen skaper romets følelse. Samspillet mellom disse tre overflatene kan forandre helhetsinntrykket, avhengig av valg av farger, mønstre, belysning etc. Gulvet skaper romets base, vekt og karakter, og det er også grunnlaget for de andre elementene, inkludert valget av møbler og annen innredning. Gulvet er der mote og stil møter funksjon.

Bildet viser Kährs Eik Paris Ultramatt fra Capital Collection NOBB 53533862

Elegante brede planker

Brede eikeplanker i en rolig sortering. Det er ikke rart at Boen Eik Castle Andante er en av våre absolutte bestselgere. Dette gulvet har en naturlig eikefarge, er børstet og har en ultramatt lakk som Boen kaller Live Pure. Bredden på hele 209 mm øker romfølelsen og gir et eksklusivt utseende. Fas på langsiden markerer plankepreget ytterligere.

Bildet viser Boen Eik Castle Andante NOBB 49254126

Gulvet er grunnlaget

Et gulv er mye mer enn bare noe du går på. Gulvet er viktig for rommets følelse og utseende. Når du tenker på hvordan du vil designe hjemmet, bør du begynne med gulvet. Gulvet er grunnlaget. Vegger og tak kan du male om ved behov, mens gulvet er av mer permanent karakter. Det er også noe du bruker daglig. Gulvets utseende, dvs. farge, overflate, struktur, mønster og hardhet, kan variere stort mellom de forskjellige tresortene – fra lys, rolig lønn, via bøk og eik til mørk og levende valnøtt eller jarrah. Finn ut så mye du kan om de forskjellige sortene og egenskapene deres, samt om hva de kan gjøre for deg og hjemmet. Gulvet setter stemningen.

Bilde viser Kährs Eik Horizon Ultramatt NOBB 51899975

Hvilket gulv er mest egnet for min romtype?

Lyst, mørkt eller naturlig? Fargen på gulvet har en sterk innvirkning på hvordan rommet oppfattes. Et mørkt gulv “sluker” mye lys, men det gir også en følelse av varme og hygge. Et lyst tregulv reflekterer lyset og får rommet til å virke større.

Hvor skal gulvet ligge – og hvor mye slitasje vil det utsettes for? Med en lakkert overflate blir gulvet enklere å vedlikeholde. Olje, derimot, får frem den fine strukturen og fibrene i treet og fremhever den naturlige fargen. Treets hardhet og mulighet til å slipe gulvet igjen må også tas med i vurderingene.

Hvorfor velge Ultramatt lakk?

Rune, BOENs tekniske sjef, forklarer hva Live Pure er, og hvorfor Live Pure-overflaten gir de aller beste parkettgulvene

Live Pure- gulvene (Ultramatt) gir deg følelsen av et oljet gulv, men du slipper vedlikeholdet. Faktisk er Live Pure- gulvene mattere og ser mer ubehandlede ut enn oljede gulv! Vi er opptatt av trender da parkettgulv en viktig del av interiøret. De siste årene har det naturlige vært i fokus av mange grunner. Vi har vært opptatt av å utvikle et parkettgulv hvor overflaten ser mest mulig naturlig og ubehandlet ut, samtidig som vi ville at det skulle være vedlikeholdsfritt med tanke på en travel hverdag. Dette har vi klart!

Bildet viser Boen Eik Castle Andante Live Pure NOBB 49254126

Mønsterparkett Fiskeben!

Eksklusivt fiskebensmønster gir et tidløst, klassisk utseende i tillegg til et moderne uttrykk i hele interiøret. Klikksystemet gjør det lettere å legge. Basert på det beste Click-låsesystemet i markedet kan bordene justeres nøyaktig og settes sammen uten bruk av lim eller spesialverktøy.

Bildet viser Boen Eik Adagio Fiskeben A og B plank NOBB 55493998

Et rent eller mer rustikt parkettgulv?

Rent, rolig og elegant – eller rustikt med mye patina, kvister og sprekker? Kährs tilbyr forskjellige sorteringer, hver med sitt særpreg. Sorteringen avhenger av hvilken del av tømmerstokken som brukes til å lage de enkelte bordene. Vi bruker også mange typer overflatebehandlinger for å skape et bredt utvalg av stilarter.

Hvordan påvirker naturlyset valget av parkett?

Det er også viktig å tenke på andre elementer i rommet. Hvis man legger gulvet i lengderetningen, vil det fremheve rommets form. Samtidig vil lyse gulv sammen med lyse vegger øke følelsen av plass, mens et mørkt gulv vil rette fokus mot gulvet. Mørke gulv kombinert med mørke vegger vil få rommet til å virke mindre, men kan også skape varme og hygge.

Bildet viser Kährs Life Coconut Cream Wide 57808902

 

Kampanjer med prisgaranti

Ekte Tre as lanserer prisgaranti på kampanjevarer. Ta kontakt med oss så sjekker vi prisen som du har fått av våre konkurrenter. Når vi annonserer et tilbud skal vi ha den beste prisen!

 

Fremtidens materiale

Mange arkitekter og designere hevder at tre er fremtidens materiale. Dette fordi tre er en av våre mest miljøvennlige ressurser. Bruken av tre som produksjonsmateriale stimulerer skogplanting, som bekjemper klimaendringer gjennom å fungere som karbonvask.

Bildet viser Kährs Eik Sky Ultramatt NOBB 51900414

Parkett og gulvvarme? Ikke noe problem

Parkett og gulvvarme? Ikke noe problem

Den termiske motstanden til parkett er lav, dette betyr at varme overføring blir nesten ikke hindret. Parkett med gulvvarme kan også være kostnadseffektivt. Ta med i betraktningen at tretyper som bøk og lønn er mer utsatt for sprekker enn for eksempel eik.

Vær oppmerksom på:

  • Parketten bør legges så tett mot underlaget som mulig for best varmeoppnåelse.
  • Maksimal effekt av varmesystemet er 60 W/m².
  • Overflatetemperatur på undergulvet er maks. 27 °C.
  • Relativ fuktighet mellom 30 og 60 %.
  • Vær oppmerksom på at tepper med underside av gummi eller annet tett materiale, kan isolere varmen under teppet og da skade parketten. Tepper vil også påvirke UV-lyset som treffer gulvet.
Bildet viser Boen Eik Antique Brown Castle Plank NOBB 52000692

Ekte Tre – Et miljøvalg

Når du velger et gulv som Ekte Tre as forhandler, har du gjort et grønt valg for miljøet. Den høye kvaliteten på gulvene sikrer lang holdbarhet og motvirker bruk og kast. Dette er gulv du blir glad i og vil ta vare på i generasjoner. Det er et miljøvalg.

Lagervarer!

Ekte Tre as lagerfører en rekke varianter Kährs og Boen Parkett på vårt helt nye og moderne lager på Vestby. Vi kan levere lagervarer over hele landet i løpet av 1-2 dager. Det vi ikke har på lager bestiller vi direkte fra produsent og leverer som regel på 3-5 dager.

Noen av våre mest populære lagerervarer er:

Boen Eik Castle Andante Live Pure NOBB 49254126

Kährs Eik Paris Ultramatt lakk NOBB 53533862

Kährs Eik Prague Ultramatt NOBB 56724265

Kährs Eik Sky Ultramatt NOBB 51900414

Kährs Eik Horizon Ultramatt 51899975

Kjente merkevarer

Kährs – Komplette gulvløsninger

Kährs er en av verdens eldste og mest innovative produsenter av tre- og parkettgulv. Innovasjonene våre har radikalt omformet den globale tregulvbransjen og bidratt til bærekraftig utvikling. Vi prøver alltid å finne måter å gjøre produksjonsprosessene våre mer miljøvennlige på, også når vi lager gulv av andre materialer enn tre, for eksempel vinyl.

 

Boen – Your Style. Your Floor

Når du kjøper parkett fra BOEN, så kjøper du et produkt laget av bærekraftige materialer. Et produkt som er laget av ekte tre, hvor hvert bord er unikt.

 

Tekst og bilde: Ekte Tre