Kickstart kjørekarrieren: Meld deg på trafikalt grunnkurs

Er du klar for å ta styringen bak rattet og utforske veiene med trygghet og selvtillit? Bryn og Brynseng Trafikkskole inviterer deg til å ta trafikalt grunnkurs og legge et solid fundament for din kjørekarriere.

Veiledning mot kjøreglede: Thomas Lindblom fra Bryn og Brynseng trafikkskole hjelper deg sikkert gjennom reisen til førerkortet.

Tekst: Dagsavisen MER og Bryn og Brynseng Trafikkskole
Foto: Bryn og Brynseng Trafikkskole og Dagsavisen MER

 

Bryn og Brynseng Trafikkskole ble etablert høsten 1980, og har siden oppstart spesialisert seg på opplæring i klasse B, BE og B96. De er i dag en av Oslos største skoler i disse førerkortklassene og tilbyr lappen på både automat og manuell gir. Trafikkskolen ligger svært sentral til ved Brynseng T-banestasjon slik at det er enkelt å komme fra eller til jobb og skole. Når du har gjennomført trafikalt grunnkurs kan du begynne med selve kjøreopplæringen på veien mot førerkortet. Vi har 10 dyktige trafikklærere som har mange års erfaring i yrket. Disse står klare til å hjelpe deg gjennom prosessen – meld din interesse for kjøretime så vil en trafikklærer som dekker dine behov ta kontakt med deg for avtale.

Påmelding til kjøretime her!

Trafikalt grunnkurs

Harald loser deg gjerne gjennom trafikalt grunnkurs.
Bryn og Brynseng Trafikkskole er dedikert til å tilby trafikalt grunnkurs året rundt, og det inkluderer fellesferien. De forstår viktigheten av å gi sjåfører en solid start på veien, uavhengig av sesongen og har derfor planlagt oppstartsdatoer både i juni og juli.

Det trafikale grunnkurset er utformet for å fokusere på sikkerhet og kunnskap, og de erfarne instruktørene vil veilede deg gjennom viktige emner som trafikkregler, veiskilt, sikkerhetsrutiner og praktiske kjøreøvelser. De ønsker å bidra til å bygge din kjørekunnskap og styrke forståelsen av trafikksikkerhet. Dersom du har spørsmål eller ønsker å melde deg på kurs, ta kontakt på post@bryn-brynseng.no og personalet vil svare på alle dine henvendelser og veilede deg gjennom påmeldingsprosessen.

Meld deg på i dag og ta det første skrittet mot å realisere dine kjøreambisjoner!

Sikkerhetskontroll: Vet du om kjører lovlig med henger?

Det er en overraskende mange som ikke er klar over at de kjører ulovlig med henger.

Når det kommer til å transportere tunge gjenstander under flytting, kjøp av nye apparater eller pågående oppussingsprosjekter, er evnen til å kjøre med henger av uvurderlig verdi. Imidlertid er det viktig å spørre seg selv: Kjører jeg lovlig? Politiet støter ofte på personer som bryter loven ved å kjøre ulovlig med henger. Det er lett å gjøre feil, men konsekvensene kan bli kostbare. Du risikerer bøter på 8-10 000 kr. I tillegg kan dine ferieplaner bli knust, da det er lengre ventetid for å ta førerkortet og gjennomføre oppkjøringen om sommeren. Reglene for kjøring med henger kan virke kompliserte, men det er ditt ansvar å sette deg inn i dem.

Her er en guide til førerkortklassene:

Klasse B96

 • Skal du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt på til sammen mellom 3500 kg og 4250 kg holder det med å ta førerkort klasse B96. For å få dette førerkortet må du gjennom følgende opplæring ved trafikkskolen:
  • 2 timers kurs i lastsikring
  • 2 trinnvurderingstimer
  • 3 timer sikkerhetskurs på veg
  • Kreves ingen førerprøve hos Statens vegvesen

Klasse BE

 • Skal du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt på til sammen mellom 4250 kg og 7000 kg må du ta førerkort klasse BE. For å få dette førerkortet må du gjennom følgende opplæring ved trafikkskolen:
  • 2 timers kurs i lastsikring
  • 2 trinnvurderingstimer
  • 3 timer sikkerhetskurs på veg
  • Førerprøve hos Statens vegvesen

Bestill time til kjøretime for klasse BE og B96 her

Bryn og Brynseng Trafikkskole underviser i både klasse B96 og BE. De hjelper også bedrifter med egne kurs om det er ønskelig, ta gjerne kontakt for et tilbud.

Ikke vent lenger – ta det første skrittet mot å bli en tryggere sjåfør og meld deg på trafikalt grunnkurs eller hengerkurs i dag!

Kontakt: 

Bryn og Brynseng Trafikkskole AS
Besøksadresse:
Østensjøveien 39A
0667 OSLO

22 65 54 45 (Hovednummer)
92 89 44 07 (SMS)