Jeg har endelig testet snakkisen – Airfryeren!

Tekst og bilder: Cesilie Welsvik

De fleste av oss er lysten på kjøkkenutstyr som kan gjøre matlaging og mat lettere, bedre, eller raskere. Derfor er det kanskje naturlig at når Airfryeren kom på markedet og reklamerte for rask, crispy og lettvint mat – så ble den superpopulær! Poenget med denne lille varmluftsovnen er nemlig at den skal gi deg crispy mat – uten bruk av noe særlig olje eller smør. Airfryeren skal faktisk sørge for 85% mindre fett enn tradisjonell fritert mat!

Her til lands har det kommet en aktør som selger testvinnerne fra Cosori og nå er de på tilbud! Vi fikk teste Cosori Premium Airfryer og her er mine tanker om den:

Her finner du markedets beste Airfryer på salg!

Latterlig enkelt

La deg ikke skremme, det er veldig lett å betjene Airfryeren. Til høyre ser du hvordan panelet med ikonene ser ut. Den har 12 forhåndsinnstillinger, du kan regulere temperatur og tidsbruk enkelt selv, og ovnen har også en veldig smart funksjon som heter «keep warm», den gjør at du lett kan holde maten varm i mellomtiden.

Her er modellen vi testet. (Den kommer også i hvit). Det fulgte med oppskriftsbok med masse gode oppskrifter å teste.

Cosori sin Airfryer er klassisk, ren i designet og tar seg godt ut på en benkeplate. Den veier ca 5 kg. Matkurven rommer 2.2 kg mat, noe som tilsvarer mat til en familie på 3-5 stykker. Kurven inni Airfryeren er lett å rengjøre (og kan også vaskes i oppvaskmaskinen). Det følger også med en stekerist du kan plassere inni kurven for  en etasje til.

Potetbåter – ble de crispy men myke på innsiden?

Det første jeg prøvde var å lage disse nydelige crispy potetbåtene.

Ja, det ble de. Airfryeren har en egen innstilling for fries, og den fungerte ypperlig. Jeg brukte pittelitt olivenolje slik at krydderet skulle feste seg, og det var nok til at potetbåtene ble herlig crunchy og soft inni. Jeg ble imponert, og har siden laget det om og om igjen…

Bacon

Airfryeren har et eget bacon ikon, så da var det på tide å teste bacon fra egen gris! Resultatet ble like sprø og god bacon som vi får i stekepannen, men litt bedre for helsa siden vi slipper smøret/oljen det ofte stekes i. (Vi tar de seierne vi får).

Saftig laks

Cosori har en innstilling for fisk, og denne testet jeg med selvfanget villaks. De eldste i huset var skeptiske, ville laksen bli saftig nok? Konsensusen var overraskende positiv, og laksen falt i smak. Det eneste jeg vil være litt obs på ved bruk av denne forhåndsinnstillingen, er at hvis du ønsker en rosa kjerne, så bør du sjekke fisken litt før Airfryeren sier den er ferdig.

Her finner du Airfryeren vi testet!

Kyllingklubber

Neste på menyen var rå kyllingklubber. Disse ble panert i forkant, og vi brukte forhåndsinnstillingen her også, enkelt og greit. Ingen ekstra olje eller smør ble brukt, og de ble akkurat så sprø som vi ønsket.

Dommen

Så, er en Airfryer noe vi vil anbefale? Absolutt. Jeg har testet laks, torsk, kyllingklubber og ren kyllingfilet, potetbåter, hasselbackpoteter og bacon – og alt ble smakfullt og fint stekt. Maskinen er enkel å manøvrere, og rett og slett veldig hendig å ha. Pluss for at du kan lage et så bredt spekter av retter (det meste går faktisk i Airfryeren!) så jeg tar meg selv i bruke Airfryeren oftere enn min trofaste ovn!

Her kan du teste Airfryeren selv, nå til rabattert pris

Her finner du en enda billigere versjon