Helg i Oslo? Her finner du aktivitetene

 

Denne sommeren handler det om å utnytte mulighetene i eget land og by. Er du så heldig å bo i denne fantastiske byen eller om du er her er på besøk kan vi love at Oslo kan måle seg med hvilken annen storby i verden. Oslo er en by for alle. Enten du liker et godt måltid med noe godt i glaset eller om du ønsker mer fartsfylte aktiviteter.

 Sommeren kan by på mer enn sol, bading og is. Er du ute etter en aktiv sommer har vi valgt ut noen av våre favorittaktiviteter.

Vindtunnel i Oslo

For alle adrenalin-junkier med høydeskrekk der ute; Lørenskog har kommet til unnsetning og har nettopp åpnet en vindtunnel som gir deg muligheten til å oppleve å være i fritt fall på opp mot 250 km/t. Det er som å hoppe i fallskjerm, bare at man ikke trenger å frykte at fallskjermen ikke åpner – for her er man i trygge hender. Den er faktisk så trygg at den passer også til familier, barn over 5 år og eldre! Pakk med deg ingenting, for her trenger du bare å ta med motet og glade barn.

For mer informasjonen og booking se her 

Zipline i Holmenkollen

Til de som elsker hastigheten, motvinden og spenningen man får av å stå på ski, hva skal man finne på når sesongen er over? Denne opplevelsen er for de som ikke får nok av disse nøkkelordene etter snøen har smeltet. Kollensvevet har montert en zipline på 361 meter fra 107,5 meters høyde. Det gir oss som sitter foran TV-skjermen muligheten til å oppleve hvordan det føltes for den godeste Espen Bredesen å sveve nedover Holmenkollbakken i 1993. I tillegg får man inngang til skimuseet som tar deg 4000 år tilbake i skihistorien. Kjenner du noen som trenger å komme over høydeskrekken så er denne opplevelsen perfekt å gi som gavekort. Ta med deg motet, din bedre halvdel eller bestemor som kanskje kan slå rekorden på eldste person – som er 92 år. Ta satset!

For mer informasjonen og booking se her 

RIB-safari i Oslofjorden

Dette er en opplevelse som vil gi deg en alternativ måte å bli kjent med Oslofjorden på, hele året rundt. I stedet for late dager på strandkanten ved Oslofjorden, så slå lag med Oslofjordens fremste leverandør av RIB-opplevelser, Safari Adventures! Her får du virkelig kjenne på både fart (opp mot 50 knop) og adrenalin (50 cm over vannflaten), alt på grunn av RIB-båtens trygge, dynamiske og høye fartspotensial. Med andre ord er dette et fartøy bygget til å gi gass i sikre omstendigheter, for sikkerheten kommer selvsagt først. Attpåtil kjennskapet til RIB-båtens krefter, får du også tid til å nyte de vakre omgivelsene i Oslofjorden med tilhørende historier og guiding.

For mer informasjon og bestilling se her 

Klatring hos Oslo Sommerpark

Byens beste lekeplass for både store og små! Høyt og Lavt Klatrepark på Tryvann er Skandinavias mest besøkte klatrepark og tilbyr mange forskjellige opplevelser i høyden. Her er det bare å teste grensene sine. Løypene består av ulike hinder, nett, gyngebroer, stiger og tunneler som du må komme deg gjennom. Disse aktivitetene tester både balanse, styrke og andre ferdigheter. Om det er fart du er ute etter, så tilbyr de flere morsomme ziplines! Er du klar for utfordringen?

For mer informasjon og booking se her 

 

Er du ute etter den gode matopplevelsen kan Oslo gi deg akkurat det. Kvaliteten på restaurantene og barene er høy, og samtidig som tilbudet er variert. Vi har plukket ut noen av våre favoritter.

Food tour i Oslo

Bli med på en vandring der godbiter fra Norge møter verdens matkultur.  Turen tar cirka fire timer og gir et godt innblikk i hvordan vi nordmenn har fornorsket og integrert pizza, tacos, belgiske vafler og øl. Du vil ikke trenge å spise middag etter denne vandringen. Den tar deg blant annet langs Akerselva og til matmarkedet, Vulkan. Du må møte sulten og nysgjerrig, og på beina bør du ha noe komfortabelt og gnagsårfritt.

Oslo Food Tours vet hvor du finner de overraskende matskattene. På menyen står pizza med laks og reinsdyr med et glass god drikke. Tre eksotiske Tacos på norsk servert med den Mexicanske slageren «Jarritos». Autentisk belgisk vaffel med en nordisk vri. Internasjonal ostesmaking, litt lokal ølbryggerkunst, og god italiensk kaffe med norsk islett.

Oslos historie står også på menyen og en dyktig guide vil gi et innblikk i byens skjulte og mindre kjente historie.

Bon appetitt!

For mer informasjon og bestilling ser her

 

Ost & vinsmaking hos Galopin Mathallen

Mursteinsveggene fra den gamle industrihallen og den behagelige belysningen skaper en lun liten krok, perfekt for å nyte gleden av nye smaker. Luften er fylt av dufter fra himmelsk gourmet. På fatet står burgunder oster, i disken ligger italienske delikatesser og glasset er fylt med nydelig vin fra Burgund. Hold fast på hjertet ditt, så du ikke legger det igjen her.

For mer informasjonen og booking se her 

Pizzakurs hos Peloton Bar

Har du lyst til å lære deg kunsten å lage hjemmelaget pizza med ekspertens beste tips? Hos Peloton Bar vet de hvordan og de vil gjerne innvie deg i hemmeligheten bak de rette smakskombinasjoner, hvilken vin er den beste å sette sammen med forskjellige pizzatemaer og alt dette i en uformell og koselig atmosfære. Bli med den italienske pizzachef Semcha og vinansvarlige Aimar på en oppdagelsesreise i mat og drikke og dra hjem god og mett med ny kunnskap og oppskriftene til å fortsette pizzabakingen.

For mer informasjon og booking ser her  

Ølsmaking hos Aass Bryggeri

Nordmenn drikker 49 liter øl i året. Altså på tide å lære mer om denne 6000 år gamle drikken. Aass Bryggeri er Norges eldste, og i historisk sus vil du kunne lære kunsten å nyte og gjenkjenne øl. Med 183 års kunnskap om ølbrygging, er familiebedriften stedet å utforske sansene. Vitenskapen «Øl» er i utvikling, og på bryggeriet – majestetisk plassert ved Drammenselva – er godt øl bedriftens kultur og identitet. Ølskolen byr på historie og bryggeprosesser, ulike smaksprøver og en tallerken med noe godt. Kort sagt, et par timer med mye leskende kunnskap.

For mer informasjon og booking se her

Brunch & Jazz på Amerikalinjen

Det er ikke alltid like lett å finne det perfekte brunch-stedet i Oslo. Brunch har ikke alltid vært en tradisjon her. Det er en relativt ny trend i Norge og når man først skal oppleve det, så bør det væreunder riktige omstendigheter. Hos Atlas Brasserie på Amerikalinjen får du konseptet levert som det skal være. Boutiquehotellet gir deg en liten bit av New Yorks brunch-kultur med norsk vri og jazz. Nyt en mimosa og litt deilig frukt eller egg og bacon i avslappet stemning innenfor historiske vegger i ett av Norges første boutiquehoteller. Den perfekte kuren etter gårsdagens kveld på byen!

For mer informasjonen og booking se her 

Cocktailkurs hos Nedre Løkka Cocktailbar

De fleste ferdigheter kan se lekende lett ut, når de utøves av en profesjonell. Å mikse drinker er intet unntak, for det er alltid fascinerende å se en bartenders hurtige bevegelser, kule triks og armer som tilsynelatende har konstant stålkontroll. En god bartender klarer også å sette sammen fantastiske smakskombinasjoner i løpet av noen sekunder. Men er det egentlig så enkelt?

For mer informasjon og booking se her 

 

Den perfekte gaven 

Den beste gaven du kan gi er en opplevelse . Alle aktivitetene vi har plukket ut her kan du gi i gave. Alle gave fra oss kommer i en eksklusiv gaveeske . Vi har også mange andre aktiviteter å velge blant. Se hele utvalget her.