Slik velger du rett parkett

Ekte Tre er en ny byggvareforhandler som har spesialisert seg på parkett i topp kvalitet. Daglig leder Hårek gir sine beste tips til deg som vurderer å legge parkett.

Se utvalget av Kährs parkett på ektetre.no
En-stavs eikeparkett fra Kährs gir rommet det lille ekstra

Følelsen bare Ekte Tre kan gi

Kährs parkett Eik Sky er en av våre bestselgere. Den gjennomsiktige hvite innfargingen på dette børstede 1-stavs eikegulvet i Lux Collection balanserer lyse og mørke kontraster i treet. Med mikrofas på fire sider er uttrykket av en klassisk plank sikret.

3-stavgulvet Eik Rime er fargetilpasset med Eik Sky. Den ultramatte lakken i begge gulvene skaper inntrykk av nylig saget tømmer som effektivt eliminerer reflekser, samtidig som den beskytter treet mot daglig slitasje. Eik Sky og Eik Rime er perfekt sammen uansett hvilke rom de legges i. I vår spennende utstilling kan du se flere fargetilpassede gulv. Ingen andre har flere prøver på Kährs Parkett.

Kan jeg blande forskjellige gulv?

Du kan for eksempel velge 1-stavsparkett i stuen og en 3-stavsutgave av det samme gulvet for soverommet. Det er harmonisk og smart.

Mange av parkettgulvene våre er fargetilpasset. Det betyr at gulvene utfyller hverandre perfekt og kan brukes sammen, noe som åpner for en verden av muligheter. Det er smart fordi det er rimeligere enn å legge 1-stavparkett i alle rom.

Du kan velge forskjellig design for ulike rom og allikevel oppnå et enhetlig utseende og en homogen stemning. Hva med et 3-stavsgulv for entreen og et 1-stavsgulv for kjøkkenet? Uansett hvor kreativ du er, vil du oppnå en harmonisk stemning.

 

Store, åpne vinduer og lys parkett gjør at lyset reflekteres fint.

Lyst, mørkt eller nøytralt?

De fleste vet før de begynner å se etter et tregulv, om de vil ha et lyst, mørkt eller nøytralt gulv. Men det er visse ting man må tenke på, fordi fargen på gulvet har stor innflytelse på helhetsinntrykket av rommet. Det er også bra å ha et langsiktig perspektiv før man bestemmer seg, for tregulv holder veldig lenge.

En generell regel er at mørke gulv «sluker» mye lys og dermed skaper en varm og koselig atmosfære. Et lyst tregulv, på den andre siden, reflekterer lyset og skaper fylde i rommet, mens et nøytralt gulv utgjør en klassisk og naturlig bakgrunn for andre designelementer i interiøret.

En god måte å skape harmoni i hjemmet på er å velge gulv som passer optimalt til det enkelte rommet.

Se utvalget av Kährs parkett på ektetre.no
Parkettgulv fra Kährs gir en vakker eleganse til soverommet

Hvordan påvirker naturlyset valget av parkett?

Det er også viktig å tenke på andre elementer i rommet. Hvis man legger gulvet i lengderetningen, vil det fremheve rommets form. Samtidig vil lyse gulv sammen med lyse vegger øke følelsen av plass, mens et mørkt gulv vil rette fokus mot gulvet. Mørke gulv kombinert med mørke vegger vil få rommet til å virke mindre, men kan også skape varme og hygge.

Mørk parkett gir rommet dybde og lun stemning.

I hvilken retning skal jeg legge gulvet?

Hvilken type lys er det i rommet? Naturlig lys, størrelsen på vinduer, annen belysning og lysets retning påvirker alle hvordan gulvet oppfattes.

Som hovedregel legger man gulvet på langs i rommets lengderetning. Hvis rommet ikke er for smalt og vinduene er plassert på langsiden, kan man vurdere hva som er viktig å fremheve – formen eller lyset.

Halve prisen

3-stav parkettgulv koster omtrent halvparten av 1-stav gulvene. Det er altså ikke bare en verden av designmuligheter som åpner seg med kombinasjonen av alle våre fargetilpassede gulv, det er rett og slett mye billigere og en glimrende måte å spare mange penger på. Det du sparer på gulvet blir fort noen tusenlapper som kan komme godt med i ditt prosjekt.

Usikker på om du får den beste prisen?

Fiskebensparkett fra Kährs gir stuen karakter.

Oljet eller lakkert?

Generelt sett reflekterer en lakkert overflate mer lys enn en oljet. Et unntak fra denne regelen er gulv som er behandlet med Kährs nye ultramatte lakk, som gir inntrykket av at gulvet er laget av ubehandlet nysaget tømmer, samtidig som det gir effektiv beskyttelse mot slitasje.

Et oljet gulv krever mer vedlikehold enn et lakkert, men på den andre siden er det lettere å reparere.

Det lille ekstra

De minste tingene utgjør ofte den største forskjellen. Fargetilpassede gulvlister gir det lille ekstra, ikke bare når det gjelder gulvet, men til hele rommet. Vi kan levere et utvalg gulvlister med farger som matcher parkettgulvet.

Se utvalget av Kährs parkett på ektetre.no
Parkett fra Kärhs gir stuen en hjemlig og varm ro

Gratis prissammenligning – Det lønner seg!

Spør eksperten om råd før du skal handle et nytt Kährs gulv. Da er du sikker på at du kjøper til riktig pris.

Kampanjeanalyser er et egetutviklet program for sammenligning av byggevarepriser. Med lang erfaring og bred fagkompetanse vil vi være ditt førstevalg når du skal kjøpe nytt gulv. Vi registrerer og analyser daglig alle tilbud og kjedekampanjer på parkett, laminat, vinyl og andre tregulv. Vår prishistorikk strekker seg 25 år tilbake i tid. Det gir oss et troverdig erfaringsgrunnlag for å vurdere priser på gulv og gi deg en best mulig pris på ditt nye gulv.

Som markedssjef for en større byggevareforretning i Oslo opplevde jeg at kampanjepriser ble satt etter «magefølelse» eller i beste fall kvalifisert synsing. Det var ikke godt nok den gang og det er det heller ikke i dag. Kampanjeanalyser ble etablert høsten 1994 på grunnlag av denne erfaringen og har frem til i dag vært forbeholdt de store byggevarekjedene. I dag kan du også gjøre som proffene, helt gratis.

Har du allerede bestemt deg for et nytt Kährs gulv? For eksempel, Eik Nouveau Blonde, Eik Paris eller Horizon, og er usikker på hva du skal betale? Ta kontakt med Hårek Jørgensen på tlf 922 85 118 så tar vi en hyggelig prat og sjekker prisene sammen.

Utstillingen åpnes eksklusivt

Nettbutikken «Ekte Tre Norge» er alltid åpen. Utstillingslokale i Fredrikstad er åpent (man-lør) fra 10.00 til 15.00. Vi åpner gjerne utstillingen eksklusivt for deg utenom åpningstidene.

 

Nettsted: ektetre.no

Epost: post@ektetre.no

Kontakt: Hårek Jørgensen

Telefon 922 85 188