6 ting du må tenke på når du bestiller garasje

Romslig garasje
Garasjen Groos i stil med hus og bil

Dette må du tenke på når du skal bygge garasje

De fleste bestiller eller bygger bare en garasje i løpet av livet. Da er det en stor fordel å kunne dra hjelp av fagfolk med ekspertise på området. Det gir deg trygghet i hele prosessen, og bidrar til at prosjektet holder både budsjett, tidsrammer og kvalitetskrav. I tillegg unngår du fallgruvene som mange går i når de skal bygge selv.

Det høres selvfølgelig ut, men det er fremdeles mange som har søvnløse netter fordi de har tatt på seg for store prosjekter, eller gjort dårlige valg i prosessen. Når du har kommet skjevt ut er det ofte dyrt og vanskelig å få prosjektet tilbake på skinner. Du sparer deg selv for mange bekymringer om du rådfører med erfarne fagfolk fra starten av byggeprosjektet.

Siden oppstarten i 1963 og med totalt 100.000 byggede garasjer har Igland Garasjen bokstavelig talt bygget opp fagkunnskapen for at folk skal få en perfekt garasje. Håndverksbedriften fra Grimstad leverer ikke bare byggesett, men sørger gjerne for at du får ferdigstilt din drømmegarasje til en pris du lever godt med.

Ta garasjekalkulatoren her:

Her får du du tips fra Igland Garasjen om hva du må tenke gjennom når du skal ha garasje:

  • 1. Offentlig godkjenning

Uten kontroll på søknadsprosessen kan garasjedrømmen stoppe før den har kommet i gang.
I 2015 ble plan- og bygningsloven endret slik at mange slipper å søke så lenge forholdene og valg av garasje tilsier det. Det finnes imidlertid flere forhold som tilsier at man trenger en godkjenning for å bygge ut, som f.eks. antall rom, høyde, avstand til naboer mm.

Klikk her for å finne ut om du trenger en godkjenning for å bygge din garasje

Garasjemodell: Hushovd. Dobbelgarasje med litt ekstra lagringsplass og loft.

  • 2. Ditt behov

Tenk grundig gjennom hva du trenger før du setter i gang å bygge. Mest sannsynlig skal du ha garasjen i mange år, og det er ikke sikkert at det som holder i dag er godt nok i fremtiden.F.eks. velger mange å bygge bod eller hobbyrom i garasjen og frigjør dermed dyrebare kvadratmetere i huset. De aller fleste har også opplevd at garasjen blir overfylt av sykler og annet hobbyutstyr, og må jevnlig bruke tid på å rydde og kaste. Ved å sørge for tilstrekkelig lagringsplass kan garasjen gjøre livet enklere på flere måter enn å holde bilen snøfri om vinteren.

Les mer om mulighetene som finnes når du skal bygge garasje

Garasjemodell: Hushovd. Dobbelgarasje med carport.

  • 3. Legg budsjett

Som med alle byggeprosjekter er det avgjørende å ha god kontroll på økonomien. F.eks. vil grunnarbeidene kunne ta en stor del av totalbudsjettet, så her gjelder det å innhente gode kostnadsoverslag. Med enkle grep kan man få ned kostnadene kraftig. Mange velger å støpe grunnmuren selv, og ved å deretter velge garasje i byggesett er du trygg på at du får mest mulig garasje til lavest mulig pris.

Når du velger å samarbeide med erfarne håndverkere er du trygg på at prosjektet kommer i land med god kvalitet til riktig pris. Om du ikke er en erfaren håndverker vil det aller enkleste, og ofte billigste, være å bestille montering også.

Med garasjekalkulatoren til Igland Garasjen kan du sette sammen din drømmegarasje og få et uforpliktende tilbud:
Ta garasjekalkulatoren

Garasjemodell: Fjære. Enkelgarasje.

  • 4. Tegninger

Hvilken planløsning gir mest garasje på begrenset plass? Med riktig takvinkel vil det f.eks. være enkelt å sette inn en loftsbod. Eller kan det være et alternativ å bygge en litt lenger garasje slik at du får boden i enden?

Hva om tomten er bratt og vanskelig å bygge på? Da velger mange å lage en høy ringmur slik at de får plass til en kjellerbod.Hvilken type garasjeport passer best? Kan jeg få ladestasjon til hybriden?

Det finnes knapt et spørsmål håndverkerne i Igland Garasjen ikke har besvart siden oppstarten i 1963. De har opplevd det meste og satt opp garasjer under de mest krevende forhold. En av fordelene med denne ekspertisen er at de ser muligheter der andre ser problemer.

Ta garasjekalkulatoren og få et uforpliktende tilbud på garasje

Garasjemodell: Fjære. Dobbel garasjeport.

  • 5. Bygging eller byggesett

Mange velger å bygge garasjen selv. For de flinkeste håndverkerne vil dette være den enkleste løsningen, men for de aller fleste er det enklest å få et byggesett basert på dine mål og spesifikasjoner.

Da trenger du bare ta stilling til om du skal montere selv eller få hjelp til dette også. Du får uansett en grundig monteringsanvisning, og med et par nevenyttige venner kan du fikse det selv. For de som ikke har så mye snekkererfaring er det bare å be om hjelp, så setter Igland Garasjen sammen byggesettet for deg.

Sjekk mulighetene for dine behov

Garasjemodell: Fjære.

  • 6. Prosjektplan

Sett opp alle punktene i en prosjektplan med tidslinje og budsjett.

Husk å ta høyde for:

  • Byggesøknad
  • Grunnarbeid
  • Montering

Søkeprosessen (om du må søke) tar ca. 3 – 5 uker fra du starter prosessen med naboer og kommunen.

Grunnarbeidene tar vanligvis 1- 2 uker. Her er det lurt å være tidlig ute med å planlegge, da de fleste leverandører har begrenset kapasitet på dette.

Et byggesett blir levert innen 8 uker fra du bestiller leveringen.

Du bør totalt beregne 4-6 måneder fra bestilling til ferdigstillelse

Tidsplanen påvirkes også av sesongsvingninger. En garasje kan monteres hele året, men man kan ikke støpe på vinteren når det er kaldere enn 15 minusgrader.