Kim (23): – Nekter å se den andre veien

I slutten av oktober dro Kim Norgård (23) til Kambodsja for å legge ut på en sykkeltur utenom det vanlige. Foto: Privat

-Det å ikke se bort er et valg på lik linje med det å se bort, sier Kim Norgård (23). Med 19 andre dro co-founderen av Hope for Justice Norge på sin livs tøffeste sykkeltur, og samlet inn over 2,2 millioner kroner fra sykkelsetet.

For hvert tråkk, for hver kilometer og hver svettedråpe hadde Kim målet i sikte: Å bidra til å stoppe moderne slaveri.  I slutten av oktober dro 23-åringen til Kambodsja for å legge ut på en sykkeltur utenom det vanlige. Sammen med 19 andre frivillige syklet han gjennom jungelen fra Phenom Pehn til Ho Chi Minh city. En tur som var preget av kramper, dehydrering, besvimelser og sykehusinnleggelser. Med rundt 40 varmegrader som presset seg på hver eneste dag og en luftfuktighet på 70% ble det en tøff tur for de tyve som deltok.  Likevel ser de tilbake på turen med et stort smil.

-Hver av oss samlet inn 110 000 kroner, som har resultert i en innsamling på 2,2 millioner til organisasjonen Hope for Justice, sier Kim som nå har blitt co-founder av Hope for Justice Norge.

De jobber for å gjøre slutt på moderne slaveri ved å forebygge utnytting, redde ofre, rehabilitere liv og reformere samfunn.

Bidra til en bedre verden

Kim har et brennende engasjement for å hjelpe andre. Han har alltid følt på et behov for å hjelpe til slik at verden blir et litt bedre sted å leve.

Dersom det jeg foretar meg kan bidra til at ett barn blir reddet, er det nok for meg.

Jeg ønsker selvsagt å hjelpe så mange som overhodet mulig, men man må starte et sted. Det er de små skrittene som driver meg.  Jeg tror at dersom flere hadde tenkt det samme, hadde vi fått til mye. Jeg er så lei av folk som kun tenker på seg og sitt. Mange føler dessverre at de små bidragene ikke utgjør stort. Det er akkurat det som er problemet. Om alle i Norge hadde gitt 200 kr i året til et veldedig formål, hadde vi samlet inn en milliard årlig. De fleste har vel råd til å gi 200 kr i året? Det som hindrer oss er den oppfatningen om at vårt bidrag ikke utgjør en forskjell. Det er så feil! Jeg har med egne øyne sett hva de pengene jeg har gitt har bidratt med og jeg sitter igjen med en fantastisk følelse av at jeg har gjort det riktige valget. Min oppskrift til lykke er å hjelpe meg selv med å hjelpe andre.

Smakebiter fra turen:

– Vi må starte et sted

Organisasjonen Hope For Justice har støtt på situasjoner der mennesker har blir solgt for en pose med sukker eller en defekt smarttelefon. De har møtt på mennesker som har blitt tvunget ut i arbeid der lønna har vært sigaretter. Et av ofrene sa nylig: «Det som gjør mest vondt er ikke nødvendigvis handlingene til dårlige mennesker, men likegyldigheten til alle de andre» Da Kim var i Kambodsja møtte han jenter ned i fem års alderen som nylig hadde blitt seksuelt misbrukt. Han møtte jenter som hadde problemer med å gå fordi de hadde blitt voldtatt. Dette gjorde han så utrolig sint, deprimert og engasjert.

– Jeg nekter å være en av de som velger å se den andre veien. Jeg vet at vi ikke kan redde alle og vårt arbeid er bare en dråpe i havet. Men det må starte et sted! Vi må bare håpe og tro at dråpen utvikler seg til å bli et massivt fossefall!

Dersom du ønsker å hjelpe Hope For Justice Norge, gå inn på:

https://hopeforjustice.org/donate/no/