Vet du om du kjører lovlig med henger?

Finn ut hvorfor vintermånedene kan være det ideelle tidspunktet for å ta hengerlappen. Spar tid, unngå køer, og vær klar for sommerens eventyr uten bekymringer.

Har du tenkt lenge at du skulle tatt hengerlappen? Det er flere grunner til at du bør slå til i vinter!

Tekst: Dagsavisen MER og Bryn og Brynseng Trafikkskole
Foto: Bryn og Brynseng Trafikkskole og Dagsavisen MER

Bryn og Brynseng Trafikkskole ble etablert høsten 1980, og har siden oppstart spesialisert seg på opplæring i klasse B, BE og B96. De er i dag en av Oslos største skoler i disse førerkortklassene og tilbyr lappen på både automat og manuell gir. Trafikkskolen ligger svært sentral til ved Brynseng T-banestasjon slik at det er enkelt å komme fra eller til jobb og skole. Når du har gjennomført trafikalt grunnkurs kan du begynne med selve kjøreopplæringen på veien mot førerkortet. Vi har 10 dyktige trafikklærere som har mange års erfaring i yrket. Disse står klare til å hjelpe deg gjennom prosessen – meld din interesse for kjøretime så vil en trafikklærer som dekker dine behov ta kontakt med deg for avtale.

Eksklusiv rabattkode til deg: Du kan få 500 kr i rabatt hvis du skriver «Dagsavisen» inn i kommentarfeltet i skjemaet!

Bestill time til kjøretime for klasse BE og B96 her

Vinterfordeler: Meld deg opp nå og spar tid

Å ta hengerlappen om vinteren kan være en klok beslutning av flere grunner. For det første, når du melder deg opp i de kalde månedene, får du en roligere opplæringssituasjon. Dette gir deg mer tid til å fokusere på å mestre ferdighetene som kreves for å kjøre med henger, uten stresset som følger med en travlere opplæringsperiode.

En annen fordel ved å velge vintermånedene for hengerlappen – køene hos Statens vegvesen er betydelig kortere. Dette betyr mindre køtid, og større sjanse for å få en tidlig oppkjøringssdato slik at du kan fullføre prosessen på raskest mulig måte.

Så, å forberede deg for å kjøre med henger om vinteren gir deg en god fordel når sommeren kommer. Da vil du være klar for å nyte sommerferien med camping, båtturer eller andre aktiviteter som kan kreve en henger, uten å måtte stå i kø først og bekymre deg for om du rekker å få førerkortet før ferien starter!

Harald loser deg gjerne gjennom hengerlappen.

Eksklusivt: Du kan få 500 kr i rabatt hvis du skriver «Dagsavisen» inn i kommentarfeltet i skjemaet!

Meld deg på og ta første kjøretime! 

Kjører du lovlig? 

Når det kommer til å transportere tunge gjenstander under flytting, kjøp av nye apparater eller pågående oppussingsprosjekter, er evnen til å kjøre med henger av uvurderlig verdi. Imidlertid er det viktig å spørre seg selv: Kjører jeg lovlig? Politiet støter ofte på personer som bryter loven ved å kjøre ulovlig med henger. Det er lett å gjøre feil, men konsekvensene kan bli kostbare. Du risikerer bøter på 8-10 000 kr. I tillegg kan dine ferieplaner bli knust, da det er lengre ventetid for å ta førerkortet og gjennomføre oppkjøringen om sommeren. Reglene for kjøring med henger kan virke kompliserte, men det er ditt ansvar å sette deg inn i dem.

Vet du hvor tung tilhenger du kan trekke med din bil og førerkort? Er du usikker kan du benytte Statens vegvesen sin tilhengerkalkulator. Da taster du inn bilens og tilhengerens registreringsnummer og din egen førerkortklasse, og så vil du få svar på om du kjører lovlig eller ei.

Kjører du lovlig med henger?

 Hvilket førerkort skal du velge? 

Så, skal du velge klasse BE eller holder det med klasse B96? Her er en lite guide til førerkortklassene:

Klasse B96

 • Skal du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt på til sammen mellom 3500 kg og 4250 kg holder det med å ta førerkort klasse B96. For å få dette førerkortet må du gjennom følgende opplæring ved trafikkskolen:
  • 2 timers kurs i lastsikring
  • 2 trinnvurderingstimer
  • 3 timer sikkerhetskurs på veg
  • Kreves ingen førerprøve hos Statens vegvesen

Klasse BE

 • Skal du kjøre bil og henger med tillatt totalvekt på til sammen mellom 4250 kg og 7000 kg må du ta førerkort klasse BE. For å få dette førerkortet må du gjennom følgende opplæring ved trafikkskolen:
  • 2 timers kurs i lastsikring
  • 2 trinnvurderingstimer
  • 3 timer sikkerhetskurs på veg
  • Førerprøve hos Statens vegvesen

Bestill time til kjøretime for klasse BE og B96 her

 

Bryn og Brynseng Trafikkskole underviser i både klasse B96 og BE. De hjelper også bedrifter med egne kurs om det er ønskelig, ta gjerne kontakt for et tilbud.

Dersom du har spørsmå kan du ta kontakt på post@bryn-brynseng.no og personalet vil svare på alle dine henvendelser.

Kontakt: 

Bryn og Brynseng Trafikkskole AS
Besøksadresse:
Østensjøveien 39A
0667 OSLO

22 65 54 45 (Hovednummer)
92 89 44 07 (SMS)