Slik klarte Lisa (11) å knekke leksekoden

Hun sleit lenge med matteleksene, men Tellef ga henne mestringsfølelsen tilbake. Slik kan ditt barn også få hjelp!

LÆRINGSGLEDE: De har bare møttes to ganger i virkeligheten. Men gjennom videochat har Tellef hjulpet Lisa å få mestringsfølelsen tilbake.

Strever barnet ditt med mestringsfølelse eller motivasjon når det kommer til skolearbeid? Problemene har sannsynligvis ikke blitt mindre med dagens helt spesielle situasjon med hjemmeskole.

Stadig flere velger nå å ta i bruk tilpasset undervisning over nett med det norske selskapet Learnlink. De hjelper både barn i grunnskolen og elever på videregående .

Jeg var frustrert, forteller Victoria Brandvold

For litt over et år siden hadde datteren Lisa Alexandra Brandvold Sagen (11) blitt tatt ut av timene for å få ekstraundervisning i matematikk på skolen.

– Det hjalp ikke på motivasjonen, for å si det sånn.

Victoria husker det godt:

– Da jeg skulle prøve å hjelpe henne med leksene, gikk det bare i vranglås. Da jeg skulle forklare med de regnemetodene jeg lærte på skolen, gjorde jeg det bare verre.

Lisa nikker.

– Ja! Du forklarte på en vanskelig måte!

MESTRINGSFØLELSE: Victoria er glad for hjelpen datteren Lisa får av Tellef. – Før bare ga jeg opp når matten ble vanskelig. Det gjør jeg ikke lenger, forteller Lisa.

Leksehjelp på nett

Det var da Victoria tilfeldigvis kom over en artikkel på Facebook om Learnlink, som er Norges raskest voksende leverandør av leksehjelp på nett .

– Jeg var kanskje litt skeptisk, men tenkte at det måtte finnes andre løsninger.

Bestill en uforpliktende prøvetime her!

– Jeg husker jeg grua meg litt før første time. Tenk om han så ut som Donald Trump eller noe sånt, ler Lisa.

Den personlige læreren Tellef Tveit (26) gjorde heldigvis ikke det. Han så mer ut som en trivelig storebror.

Han jobber både som personlig lærer og produktansvarlig i Learnlink, og har personlig hjulpet mer enn 2000 familier med motivasjon og mestringsfølelse i leksearbeidet de siste fem åra.

Pågangen er stor om dagen, forteller han.

De får mange henvendelser fra både foreldre, lærere og elever nå som nettundervisning er blitt en del av alles hverdag. Det har Learnlink gode erfaringer med fra de siste årene.

Learnlink:

 • Skap gode rutiner.
 • Gjør skolearbeidet i en egen sone uten forstyrrelser.
 • Skru av varsler på mobil/ PC, jobb konsentrert en time av gangen.
 • Bruk krisen som et utgangspunkt for refleksjon om læring.
 • Snakk heller om motivasjon enn å terpe på gangetabellen.
 • La barna være på sosiale medier (også spill) i disse dager.
 • Lag gode avtaler der de får være i fred og game etter skolearbeidet.
 • Involver deg med støtte og forståelse, ikke som en streng overvåker.
 • Få eldre elever til å hjelpe de yngre.
 • Har ikke barnet storesøsken, spør familie eller venner (de kan bruke Learnlinks digitale verktøy gratis)

Learnlink gjør leksehjelp enkelt 

– Andelen elever som faller fra i undervisningen i skolen er skremmende høy i utgangspunktet, og vi mener derfor at det er viktig at vi legger til rette for god undervisning nå slik at tallet ikke blir enda høyere i denne perioden, sier Tellef Tveit.

Lisa og Tellef har møttes IRL, som det heter (In Real Life, i det virkelige livet) bare to ganger. Men hver uke logger de begge på Learnlink sammen. Da forteller hun ham gjerne en vits før de setter i gang med matteoppgavene. Og avslutter alltid med en high-five.

– I begynnelsen var jeg med da hun logget seg på, men etter hvert fant jeg ut at hun jobbet bedre uten meg til stede, sier mor Victoria, som hver uke sender over Lisas ukeplan til Tellef.

EFFEKTIV TEKNOLOGI: Gjennom videochatten på Learnlink kan Lisa få med seg klasserommet overalt, også på kjøkkenbordet hjemme.

– Og i etterkant av timene får jeg rapporter som viser hva de har jobbet med, hvor motivert hun er, og hva hun trenger å jobbe videre med.

Tellef er også en av de fire gründerne bak Learnlink, som er Norges raskest voksende aktør i leksehjelp-markedet.

– Noe av det viktigste vi gjør, er å gjøre leksehjelp enkelt. Vi er et lavterskeltilbud, forteller Tellef.

Bestill en uforpliktende prøvetime her!

Flere tusen elever har fått hjelp av Learnlink siden oppstarten i 2015 . Gjennom lett tilgjengelig videochat-teknologi slipper både lærer og elev å bruke tid på å reise. Alle som ønsker å jobbe som personlig lærer for Learnlink er nøye kvalitetssikret, og bare én av ti søkere slipper gjennom nåløyet. De er gjerne kommet rett ut av videregående og inn på et toppstudie ved for eksempel NTNU eller Universitetet i Oslo. Alle har gått ut fra videregående skole for mindre enn ti år siden.

Learnlink:

 • Learnlink kvalitetssikrer studenter og kurser dem i pedagogikk, hvordan skape karakterforbedring og hvordan man kan øke motivasjon og mestringsfølelse.
 • Elever som ønsker hjelp, knyttes med den rette læreren for så å bli fulgt opp slik at eleven og familien når de målene de har satt for seg selv.
 • Er på kort tid blitt Norges største leverandør av tilpasset undervisning på nett.
 • Har kostnadsfri kartlegging for alle nye elever.

– Vi er faglig oppdaterte og samtidig unge nok til å forstå elevenes behov og utfordringer. Vi ønsker å være gode forbilder som hjelper med mestringsfølelse og motivasjon. At vi kan gjøre dette på nett gir oss mulighet til å nå barn og ungdom der de er, sier Tellef.

– Vi får stadig telefoner fra fortvilte foreldre som spør: «Kan dere kurere Fortnite?» Jeg mener at disse barna ikke trenger å stoppe med dataspill, men at de trenger mestringsfølelse i skolefag, så de orker å gjøre litt lekser også.

HJEMMEKONTOR: Med Learnlinks teknologi har Tellef god erfaring med å være hjelpelærer hjemmefra.

– Mange foreldre ønsker å hjelpe barna sine selv. Hva er det som gjør at dere lykkes?

– Jeg mener det er mange foreldre som er flinke til å hjelpe barna sine, men så er det jo også utrolig mye man skal lære av sine foreldre. Faren min er lærer og har lært meg mye, men når vi skulle gjøre matte, ble det klinsj.

Det er mer motiverende å lære fra en man identifiserer seg med.

Derfor er det utrolig viktig for oss å finne den riktige personlige læreren for hver elev. Vi kartlegger interesser og personlighetstype før vi velger ut kandidaten vi mener passer best. Om man av en eller annen grunn vil bytte lærer fordi man ikke fant tonen, er det helt greit.

Les mer om Learnlink her

Lisa knekte koden!