Utforsk eventyrlandskapet ved foten av Jotunheimen

Ved foten av fjellmassivet Jotunheimen ligger Beitostølen – et fantastisk utgangspunkt for å utforske den norske fjellheimen.
Besseggen er en av landets mest kjente turer og byr på utsikt og opplevelse helt utenom det vanlige.

Men det ligger også mange andre godbiter i området som er klare for utforskning.
Vi kan ikke love troll, men at du får en helt spesiell naturopplevelse – det er sikkert.

Skal dere ha med barn på tur i fjellet i sommer gjelder det å velge riktig rute. Her finner dere de mest populære turene for barnefamilier 

1. Bitihorn

Turen opp til toppen av Bitihorn er en middels krevende topptur. På toppen 1 607 m.h møter dere storslått utsikt til Jotunheimen og store deler av Valdres. Turen er 4 km hver vei og dere bruker ca 2 timer opp. Turen egner seg for barn fra 6 – 7 års alderen.

2. Tutjern

Ønsker dere en kort tur eller en ettermiddagstur er turen opp Melbysfjellet til Tutjern et glimrende alternativ. Turen starter fra sentrum og tar rundt 1 time opp. 3,5 km hver vei. Turen egner seg også får de minste i familien.

3. Gravolskampen

Gravolskampen er en flott tur som egner seg for alle i familien, også de minste. Turen opp er 3 km i lett fjellterreng . På toppen blir dere møtt med nydelig utsikt.

4. Besseggen

Turen over Besseggen er en av, for ikke å si den aller mest kjente, av alle fotturer i Jotunheimen med over 50.000 besøkende årlig. På Besseggen kan man nyte utsikten over det grønne Gjendevannet og det dypblå Bessvatnet. Grønnfargen viser at Gjende er et brevann. Små partikler fra breer holder seg flytende og skaper en lysbrytning som særlig i solskinn gir en sterk grønnfarge. Bessvatnet får ikke tilførsel fra bre og virker derfor blått.

Turen tar 6 – 8 timer, noen bruker lengre tid. Dette avhenger av den enkeltes form og antall pauser man tar underveis. Ta med godt med drikke, noe å bite i, litt ekstra klær – og nyt turen.

5. Rundemellin

På toppen av Rundemellin blir dere belønnet med Valdres sin beste utsikt. Turen opp er 3,5 km og dere bruker rundt to timer opp til toppen.

 

6. Urekkollen

Urekkollen er en fin liten topp tur  for hele familien. Turen opp tar ca. 1 time og passer for barn fra 5 år. På toppen 1228 moh blir dere møtte av  fin utsikt mot Vinstervatnet og fjell mot både vest og øst.

 

Gjendehøe is behind the cabins.Gjendehøe is behind the cabins.7. Torfinnsbu – Bygdin

Den perfektet dagsturen for hele familien. Det er lett terreng langs Bygdinvannet tilbake til Bygdin Fjellhotell. Turen tar et sted mellom  4-6 timer, alt etter hvor mange pauser man bevilger seg underveis.

Det er mest vanlig å starte denne turen med å ta båten fra Bygdin til Torfinnsbu, for så å gå tilbake. Man kan naturligvis også gjøre motsatt, eller gå begge veier, for den saks skyld. Bygdinvannet er omkranset av vakre snedekte tinder og båtturen fra Bygdin til Torfinnsbu er en opplevelse.

Torfinnsbu Turisthytte er et meget hyggelig sted, der en kan kjøpe forfriskninger før selve fotturen starter.

Båten returnerer fra Torfinnsbu senere på dagen, dersom man kun vil oppleve turen fra båt. Husk å sjekke om og når båten går på www.jvb.no

8. Svartdalen

Er dere fjellvante og glad i lenger og litt mer krevende turer kan vi anbefale en en dagstur i vakre Svartdalen fra Beitostølen. Turen tar rundt 10 timer. Svartdalen er også kjent som en av de vakreste dalene i Jotunheimen. Vi er helt enige!

9. Raudhorn

Raudhorn er en flott tur som egner seg for hele familien. Tross at toppen ligger kun 1100 moh blir dere møtt med utrolig flott utsikt på toppen.  Turen opp tar rundt 2 timer opp om det er med mindre barn i turfølget.

10. Synshorn

Turen til Synshorn ved Bygdin er en koselig liten topptur. Turen opp tar ca. 1- 1,5 time. På toppen blir dere møtte med storslagen utsikt mot nord-vestover mot Jotunheimen, østover mot Raslet, Kalvåhøgde og sør-østover mot Heimdalen og Øystre Slidre. Om dere ønsker å forlenge turen kan dere velge en annen rute ned nordover langs Fagerdalshøe. Videre følger dere T-merket sti langs det idylliske Heimre Fagerdalstjednet tilbake til Bygdin, enten direkte eller via Bygdisheim til Bygdin. Denne ekstra sløyfen tar 2-3 timer avhengig av antall stopp underveis.

 

Ønsker du mer tur-inspirasjonen se her 

 

Bo godt på Beitostølen

Kom til dekket bord og oppredd seng på et av våre flotte hoteller. Eller velg en av våre komfortable leiligheter eller koselige hytter. På Beitostølen kan du velge mellom to flotte hoteller, åtte leilighetskomplekser og fire hytteområder – alle i gangavstand fra sentrum og restaurantene!

For mer informasjonen  og booking se her