8 grunner til at barna vil elske Beitostølen

Den norske fjellheimen byr på helt unike naturopplevelser både sommer og vinter, men det er ikke alle steder som er like barnevennlige.
Ved foten av Jotunheimen har det tradisjonsrike Beitostølen et stort utvalg av aktiviteter der alle i familien finner noe de elsker og som tar deg med inn i naturen. Spektakulære Besseggen, rafting i fjellvann, klatring, spa og velvære samt egen aktivitetspark for barna er bare noe av det de byr på for opplevelseshungrige nordmenn i hele sommerhalvåret.

 

1. Aktivitetsparken

Beitostølen aktivitetspark har aktiviteter for hele familien, både for store og små. Bobbanen og Olabil-banen byr på fart og spenning. På varmedager er Bumper Boats en populær aktivitet. De minste synes det ekstra stas at Gråtass er på plass i bunnen av alpinpakken.

Se alle aktivitetene her

2. Sykling

Har du ikke prøvd å oppleve naturen fra sykkelsetet så anbefaler vi absolutt dette.  Vi har laget familievennlige løyper med grønn og blå vanskelighetsgrad. Beitostølen Trail Arena er en 3,4 km grønn løype rundt Garli-myra dette er en fin tur til å starte med. De blå løypene er litt mer utfordrende der man kan oppleve svinger med doseringer, kuler, broer og små hopp.
I tillegg finnes utallige røde og svarte naturstier i området.

 

3. Riding

Myhre Gård ligger 5 min kjøring fra Beitostølen i retning Fagernes. Her kan dere får mulighet til å oppleve naturen fra hesteryggen. De byr på daglige turer med ulik lengde, så det er enkelt å tilpasse alle. For de minste arrangeres det ponniridning.

 

4. Valpetrening av huskyer

Socialising husky puppies | Beito Husky Tours

Den mest sjarmerende familieaktiviteten vi har på Beitostølen er å besøke kennelen vår. Perfekt sommeraktivitet for hele familien og for alle som er glad i hund. Tilbring en ettermiddag med de yngste i kennelen vår og hjelp dem med å få den selvtillit, styrke, koordinering og utholdenhet de trenger for å bli topp trekkhunder. Du vil også lære mye om det som skal til for å få til gode, glade sledehunder. Aktiviteten er ledet av en profesjonell guide med erfaring og passer for alle som er glad i hunder.

For mer informasjon og booking av tid ser her.

 

5. Beito Camp

 

Ønsker dere å gjøre sommeren litt mer ekstrem har Beito Camp aktiviteten for dere. På Heklefjell kan dere prøve fjellklatring i ulike vanskelighetsgrader. Det er ikke mye som slår følelsen man oppnår etter å ha fullført en klatrerute. Liker dere det våte element er elvevandring og juving artige måter å oppleve naturen på. Vi har både familievennlige turer og mer utfordrende for de som ønsker det. En annen aktivitet i det våte element er rafting. Turene er virkelig en naturopplevelse utenom det vanlige; svømming i stryk, redningsøvelser og innlæring av padleteknikk. Raftingen er garantert et minne for livet.

Les mer om Beito Camp her 

 

6. Populære fjellturer for banefamilier 

Det gjelder å velge riktig rute når du tar med barna på fottur i fjellet. Vi har satt opp ti populære fjellturer for barnefamilier her.

 

7. Olestølen

Olestølen ligger naturskjønt til ved Olevatn i Øystre Slidre, 15 minutter nord-øst for Beitostølen og 40 minutter nord for Fagernes, langs Olevegen (bom). Her kan dere få oppleve livet på en gammel fjellgård og hilse på  geiter, hester, griser, katter og ender. Det er salg av ost og husflidprodukter.

Padletur Øyangen Beitostølen - Beito Husky Tours

Utforsk en av de vakreste innsjøer i Beitostølen området. Med utsikt mot Jotunheimen og mektige Mugnetind og Bitihorn i bakgrunnen. Dra nyte av guidens lokalt kunnskap for en trygg og behagelig opplevelse.

For de som ønsker å dra ut på egen hånd er det også mulighet for å leie kano.

 

Bo godt på Beitostølen

Kom til dekket bord og oppredd seng på et av våre flotte hoteller. Eller velg en av våre komfortable leiligheter eller koselige hytter. På Beitostølen kan du velge mellom to flotte hoteller, åtte leilighetskomplekser og fire hytteområder – alle i gangavstand fra sentrum  og restaurantene!

For mer informasjonen  og booking se her