Primetime samler folket til daglig quiz på mobilen

Primetime er en quizapp som samler folk hver dag
Ingrid Røkke Johannessen er programleder

“Jeg tror vi har truffet en skikkelig nerve her. I Sverige har de hatt opp mot 150 000 deltakere per kveld, og jeg tror ikke vi har sett toppen her i Norge”, sier Norge-sjef Gunnar Gundersen.

Tradisjonelt game-show med en twist 

Tematikken er alt fra generelle quizer til sport, musikk, film, geografi og historie. Vi opplever at dette er et veldig familieorientert spill, sier Gundersen. Primetime er på en måte som et tradisjonelt game-show med en programleder som loser folk igjennom de 11 spørsmålene. Men kombinert ned med ny teknologi så deltar man selv i quizen i tillegg til at man kan chatte med programleder og andre spillere.

Vi vet at når Primetime går live klokken 19 samles familiene de ca 15 minuttene en quiz varer

«Når jeg så dette første gang i Stockholm trodde jeg ikke helt det var sant» fortsetter Gundersen. «I våre dager er alt on demand og vi er vant til å få det vi vil ha når vi vil ha det. Men her samles alle til et gitt tidspunkt der alle spiller samtidig. Er du ute er det et døgn til neste gang. Det gir en veldig der og da følelse»

Quizen laster du ned i App-store eller i Google Play.

Norges-sjef for Primetime, Gunnar Gundersen

Snitt på 25 000 per sending

Siden starten den 28 mars i fjor har Primetime daglig testet det norske folks allmennkunnskap. Primetime er quiz som foregår i samtid via en app og du spiller på mobilen. Den første sendingen hadde 15 deltakere mens nå ligger snittet på over 25 000 pr sending. “Quiz er for alle og vi ser at målgruppen er forholdsvis bred selv om vi har et visst tyngdepunkt i aldersgruppen 18-34» sier Gundersen. Appen er pr dato nedlastet over 300 000 ganger og deltakerne inviterer hverandre inn i spillet. Appen er ikke markedsført noe sted og veksten har vært såkalt organisk. En viktig valuta er at alle som inviterer noen inn spillet får en såkalt livbøye. Denne kan du bruke i spillet hvis du svarer feil på et spørsmål.

Programleder Ingrid Røkke Johannessen loser deltagerne gjennom quizen live fra studio i Stockholm

Symbolsk sum

Det er også en liten pengepremie hver gang, men den er i utgangspunktet symbolsk. I beste fall kan en spiller som klarer alle 11 spørsmålene sitte igjen med 2-3 kroner. Norge-sjef Gunnar Gundersen forklarer litt nærmere. «Siden det er ca 10 sekunder mellom hvert spørsmål, så er det liten mulighet til å Google seg frem til svarene. Derfor er det faktisk en sterk prestasjon å stå igjen som vinner. 90% går ut før vi kommer til det siste spørsmålet. Og vi får daglig videoer der vi ser vinnere som jubler så vilt og hemningsløst at man skulle tro de hadde vunnet 100 millioner og ikke 2 kroner» ler Gundersen.

«Men det er det å presentere som er viktigst. Og så sitter folk sammen å spiller noe som trigger konkurranseinstinktet noe vanvittig!”

Alle som vinner kan også velge å gi bort premien sin til et veldedig formål. Selskapet bak Primetime er svenske Sventertainment og Primetime finnes også i Danmark, Sverige og Finland. De hentet ideen fra USA der appen HQ har hatt stor suksess de siste årene.

Norske programledere

Primetime har studio i Stockholm og alle sendinger går derfra. Programlederne er norske men bosatt i Sverige. Ingrid Røkke Johannessen (21) fra Bærum har det siste halve året jobbet som quiz-vert.

«Dette er helt utrolig moro og et eventyr å være med på.”

“Jeg hadde ingen illusjoner om at flere kvelder i uka skulle jeg snakket til nesten 30 000 quiz-deltakere» sier hun på telefon fra Stockholm. «Og nå i disse Corona-tider har vi opplevd veldig stor pågang, og nå fra mandag av så kommer vi til å kjøre en lunch-quiz klokken 11.30. Vi håper vi kan være et lyspunkt i hverdagen for mange som har det tøft» fortsetter Ingrid.

Programleder i Primetime, Ingrid Røkke Johannessen

Lunch-quiz, sport-quiz og fotball-quiz

I tillegg til den ny opprettede lunch-quizen så er det også en egen Sports-quiz på onsdager og fotball-quiz på lørdager. Disse går på andre tider enn klokken 19.

«For et par uker siden hadde vi et spørsmål om Henrik Ibsen og rett etter quizen var ferdig kom det en mail. Jeg måtte se to ganger før jeg skjønte hvem det var. For det var nemlig ingen ringere enn Jan Kjærstad. Forfatteren! Jeg er jo selv kjempefan av han. Jan hadde, og helt korrekt, noen innspill på svaralternativet på dette Ibsen spørsmålet. Han var stor Primetime-fan men kunne ikke dy seg for å rette litt på oss. Utrolig moro» avslutter Gundersen entusiastisk.

Primetime quiz laster du ned i App-store eller i Google Play. Du logger deg inn med ditt telefon og det er gratis å spille.

Primetime har daglig quiz klokken 19.00 i tillegg til en lunch-quiz klokken 11.30 de nærmeste ukene.