– Her har vi hus og hytte i ett

Fantastisk utsikt over fjorden i Risør
Slik ser det ut fra terrassen til Cesilie Janette Borge på klarværsdager. Her har hun både hus og hytte i ett.

Cesilie Janette Borge og ektemannen var skjønt enige i at de aldri skulle flytte fra Porsgrunn, selv om hun hadde fått seg jobb i Risør. Og det kom ikke på tale å selge hytta i Bamble. Men det var før de oppdaget Flisvika Brygge!

– Jeg var på vei til en kollega, men kjørte feil og endte ved Flisvika Brygge. Jeg så med en gang at dette var et helt spesielt byggeprosjekt, med en unik beliggenhet helt ved vannet og samtidig bare noen hundre meter fra sentrum. Det gjorde meg så nysgjerrig at jeg fikk med mannen på visning noen dager senere. Innen vi returnerte til Porsgrunn, hadde vi reservert en leilighet. Tre uker senere hadde vi kjøpt!

Les også: Asgeir og Kristin har funnet magien i Flisvika

At det var det lokale selskapet Lindal Gruppen som var valgt som entreprenør, så hun på som en stor trygghet.

– De er kjent for høy faglig kvalitet og stolthet i alt de foretar seg, og med base i Risør vil de alltid være i nærheten. Det var et viktig kjøpsargument for oss.

Lokale fagfolk har stått for byggingen
At det er en solid, lokal entreprenør som har bygd Flisvika Brygge, var også en viktig faktor for Cesilie.

Et lykkelig valg

De solgte både leiligheten i Porsgrunn og hytta i Bamble, og er i dag svært lykkelig med valget.

– Absolutt! Dette er en av de smarteste beslutningen vi har tatt. Her har vi hus og hytte i ett. Samtidig som vi bor ved vannet, er det kun en kort spasertur til sentrum for å nyte en middag, ta et glass vin, handle eller ta del i et kulturarrangement.

Les også: Asgeir og Kristin har funnet magien i Flisvika

Nettopp nærheten til vannet betyr mye for Cesilie. Hennes mor er fra Hundholmen i Kjøpsvik, og hun tilbrakte alle sommerferiene nordpå i morens barndomshjem, som ligger i sjøkanten. Før hun flyttet til Porsgrunn, var hun bosatt en tid i Kragerø, kan hun fortelle.

Levende bilder

Cesilie koser i stua si med utsikt over fjorden

Denne utsikten gir oss en magisk stemning i stua gjennom alle årstider. Panoramavinduene er som malerier som er i kontinuerlig endring, og som du aldri blir lei av å se på, sier Cesilie Janette Borge, som er fast bosatt i Flisvika Brygge sammen med sin ektemann. Også Cesilie framhever den unike panoramautsikten fra stua, hvor de store vinduene nærmest trekker havet og livet på vannet inn i rommet.

– Vi trenger ikke kunst på veggene når vinduene er som levende bilder i konstant endring – både gjennom dagen og året. Det er like fascinerende å sitte foran peisen med en god bok når høststormene herjer, som å nyte utsikten og aktivitetene fra terrassen på solrike sommerdager.

– Dette er livet – året rundt!

Drøm deg bort med denne videopresentasjonen:

Nå er leilighetene innflytningsklare, og det er åpne visninger de nærmeste ukene. Klikk her for mer informasjon om hvordan du kan sikre deg unik sørlandsidyll.