– Her har vi det helt magisk

Asgeir og Kristin har funnet magien i Flisvika
Asgeir og Kristin var tidlig ute for å sikre seg drømmeleiligheten i Flisvika Brygge. – Her har vi det helt magisk både sommer og vinter, fastslår de.

–  Nå besitter vi en vedlikeholdsfri ”Plug and Play” fritidsbolig helt i vannkanten. Her kan vi parkere i kjellergarasjen, ta heisen opp og bare nyte tilværelsen. Med hus og tilhørende vedlikehold i Oslo, er det greit å slippe å måtte bruke fritiden på det, sier Kristin og Asgeir Moripen. Derfor har de nå kjøpt seg fritidsbolig i prosjektet Flisvika Brygge i Risør.

Ekteparet ønsker velkommen inn i den romslige leiligheten i 3. etasje, hvor vi blir møtt av en fenomenal utsikt mot Stangholmen fyr og havgapet mot Skagerrak. Rundt fyret dupper små seilbåter og glitrer som små perler på en snor i solskinnet. Det er tid for den ukentlige seilasen for “tolv-og-en-halv’erne”; det vil si seilbåter med 12,5 kvadratmeter seil.

Et vakkert skue!

– Med en gang vi låser oss inn og trekker opp persiennene, kjenner vi at pulsen synker. Dette er rett og slett magisk, kun en tre timers kjøretur unna Oslo.

Asgeir har dessuten mulighet til å jobbe ”hjemmefra”, og benytter naturligvis den muligheten her i Flisvika så ofte det lar seg gjøre.

Asgeir har full oversikt over det som skjer i vika
Med en fantastisk utsikt, får du med deg det meste av det som skjer i havneområdet med det blotte øyet. Men en monokular hører med for å kunne fange opp det som skjer lenger til havs.

Kjøpte mindre båt

Paret er opprinnelig fra Arendal, men har bodd og arbeidet de siste 30 årene i hovedstaden. Sommerferiene har de som regel lagt til Sørlandet, og de har hatt båten liggende i Risør i mange år. Slik ble de også kjent med prosjektet Flisvika Brygge.

– Det er lenge siden vi ble betatt av Risør, som er sørlandsidyll på det aller beste med sin sjarmerende hvitmalte trehusbebyggelse. Da vi hadde mulighet til å sikre oss drømmeleiligheten her, trengte vi ikke lang betenkningstid.

LES OGSÅ: Kristin fikk hus og hytte i ett

De kjøpte også båtplass på brygga rett på utsiden av leiligheten, men fant fort ut at de ikke trengte like stor båt som før med Flisvika Brygge som utgangspunkt. Nå har de en skjærgårdjeep for dagsturer i det fantastiske kystlandskapet.

– Dette er en god investering i livskvalitet. Dessuten er det stor sannsynlighet for at verdien på leiligheten også bare vil stige i årene framover, slik sett innebærer det et lav økonomisk risiko.

Asgeir viser frem utsikten fra balkongen
– Dette er den perfekte fritidsboligen for oss. Her trenger vi ikke bruke tiden på vedlikehold, og kan nyte hvert sekund av fritiden. I tillegg til den magiske utsikten, har vi alt vi har behov rett på utsiden av døra, både av handle- og aktivitetstilbud, sier Asgeir Moripen fra Oslo.

Aktiv fritid

Med bolig i Flisvika Brygge  er det  store muligheter for en aktiv fritid om man ønsker det. Vannet inviterer selvsagt både til padling og svømming sommerstid, og hele regionen er tilrettelagt for sykling. Men også den umiddelbare nærheten til terrenget og turstiene, setter de stor pris på.

– Ja, her kan vi bare velge riktige sko og legge avgårde!

– Men hva med vintermånedene, kan det ikke bli stusslig her da?

– Nei, langt ifra. Jeg  er glad i å gå på ski, og det er kort vei til skiterreng på Vegårshei og i Gjerstad, sier Asgeir.

– Risør er blitt en helårsdestinasjon med masse kulturarrangementer året rundt. Her har vi aldri kjedet oss et sekund, påpeker Kristin..

De er begge opptatt av å bruke Risør sentrum så mye som mulig, for å støtte det lokale næringslivet. Derfor lever de etter mottoet «Risør først» til store og små innkjøp.

– Det er ikke mye vi må ha med oss fra Oslo. Her får vi mange gode tilbud og møter hyggelig betjening som er opptatt av at besøkende skal trives!

Oversikt over prosjektet
Flisvika Brygge består av 2 byggetrinn, hvor det første nå er klart for visning.

Sentrumsnært og rolig

De trekker også fram den roen de opplever i anlegget, til tross for at de bor kun 350 meter fra Risør sentrum.

– I Flisvika er det ingen biltrafikk å høre, bare den behagelige lyden av bølgeskvulp. Er det rart vi er begeistret? spør det entusiastiske paret.

Nå er leilighetene innflytningsklare, og det er åpne visninger de nærmeste ukene. Klikk her for mer informasjon om hvordan du kan sikre deg unik sørlandsidyll.