10 helgeturer du bør sjekke ut

Vakre Ponte Vecchio i Firenze. Foto: iStock

En getaway med venner, familie eller kjæresten? Hotels Combined har funnet fram de 10 beste helgeturene du bør sjekke ut i år!

Manchester

Fra Englands største kjøpesenter til kafeer som tar deg med inn i eventyrlandet til Alice. Eller hva med en tur til politimuseet, flymuseet eller fotballmuseet? Og etter endt museumsrunde kan dere slappe av i Fletcher Moss Botanical Garden eller Piccadilly Gardens før kvelden byr på teaterforestilling på Royal Exchange Theatre. Ønsker du enda mer action kan du ta deg en tur på Aerical Extreme, en klatreparken med hinderbaner i lufta!

Piccadilly Gardens er et grønt og fint område i Manchester. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Manchester!

 

San Sebastian

Gastronomiske råvarer og pittoreske gater lokker mange turister til San Sebastian. Kombinasjonen av strand og storby har også gjort at byen har blitt spanjolenes favorittby å feriere i. Der Spania er kjent for sin tapas, har San Sebastian pinxtos. Og mens vi er inne på matopplevelser, San Sebastian er også den byen med nest-mest Michelin-restauranter i verden, så her kan du veksle mellom luksusmiddager og mer avslappede pinxtos-barer!

I San Sebastian kan du nyte pintxos, baskerlands svar på tapas! Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i San Sebastian!

 

Bordeaux

Hovedstaden for verdens største vinindustri, Bordeaux, har mer å by på enn bare vin. Den franske havnebyen kan også skilte med fremragende arktitektur, gode shoppingmuligheter og en super bypark for de som ønsker å å slappe av mellom wine tasting og shopping. Matmarkeder florerer det av, og Marche des Capucins er det mest kjente. Markedet kalles Capus hos lokalbefolkningen, og man bør komme tidlig om man ønsker den beste matopplevelsen!  Restaurantene i området har valfartet hit siden 1700-tallet for å skaffe seg de aller beste råvarene Bordeaux har å by på.For en unik kunst- eller konsertopplevelse bør du sjekke ut U-boat bunker. Bunkeren ble bygd under den andre verdenskrig og hadde kapasitet til å huse 15 undervannsbåter, men i dag brukes den til konserter og kunstutstillinger.

Vingårdsbesøk til Saint Emilion er et must når man besøker den franske havnebyen Bordeaux. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Bordeaux!

 

Vilnius

Flotte kirker, vakker arkitektur, et yrende nattliv og ikke minst BILLIG! Grunnene til å dra til Latvias hovedstad er mange, og som kunstelsker vil du ha nok å gjøre her en langhelg! Daggryporten» Gates of Dawn» er den mest besøkte helligdommen i Vilnius og på 1600-tallet ble et kapell bygget i et rom over porten. I kapellet henger et maleri av Jomfru Maria som sies å ha helbredende krefter. Gamlebyen “Vilniaus senamiestis” er et must å få med seg med sin vakre arktitektur, søte kafeer, vakre gallerier og koselig butikker.

Gamlebyen i Vilnius byr på flott arkitektur. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Vilnius!

 

Lisboa

Hemmelige barer, deilig sjømat og bortgjemte restauranter er bare noe av det som åpenbarer seg når man ankommer Barcelonas “lillesøster” Lisboa. Labyrintgatene gjør at man alltid oppdager noe nytt i Europas vestligste hovedstad.  Selv om vi nordmenn elsker å ta bena fatt, er det via trikken og de snirklete trikkerutene du vil oppleve de beste skattene. Som blant annet, Alfama, Lisboas gamleby!Stikkord: scootere, sjarmerende smug og brosteinsgater så langt øye kan se!

De gule bytrikkene er et must å få med seg når man er i Lisboa. Foto: iStock

Klikk her for de beste hotellprisene i Lisboa!

 

Klikk her for de beste hotellprisene i Munchen!

 

Klikk her for de beste hotellprisene i Firenze!

 

Wien

Besøke kirken Mozart giftet seg i (Stephansdom) eller ta en tur til slottet (Schloss Schönbrunn) der Napolen Bonaparte bodde en periode? Wien er byen! Og ikke glem å ta deg en tur til Augarten porselensfabrikk Stock-im-Eisen-Platz. Her finner du verdens mest kjente Wien-souvenir, en Lipizzaner-hest. Wien er kjent for sine mange konditorier ( hett tips: Demel i Kohlmarkt eller Gerstner i Kärtner Strasse) og markeder.  Mens Naschmarkt byr på friske grønnsaker, finner du alskens rariteter på loppemarkedet Alt Wiener Flohmarkt i Kettenbrückengasse.

Besøke Stefansdomen, kirken som Mozart giftet seg i? Foto: iStock

Klikk her for de beste hotellprisene i Wien!

 

Kraków

Polens senter for vitenskap, kultur og kunst, Kraków, står på UNESCOs Verdensarvliste med sine gotiske kirker og middelalderarkitektur. Den vakre polske byen blir derfor ofte brukt som kulisser ved innspilling av filmer der  handlingen er satt til middelalderen. Frem til 1956 var Kraków Polens hovedstad før Warsawa tok over. Å rusle rundt i de brosteinsbelagte smågatene er et syn i seg selv. Og ikke glem å stikke hodet innom en av de mange cafeene og barene som holder til i gamle mursteinskjellere!

Polens første hovedstad, Kraków, blir ofte brukt som innspillingssted for mange filmer som handler om middelalderen. Foto: iStock

Klikk her for de beste hotellprisene i Kraków!