Årets beste reisemål

I Kirgisistan kan du overnatte i nomadiske telt kalt yurter. Foto: iStock

Ta med hele familien på en eksotisk rundreise i Argentina, eller oppleve tropiske hvite strender og enestående kokekunst i Indonesia? Her er ti reisemål du bør sjekke ut i år!

Hotelscombined har samlet de ti beste reisemålene for både storfamilien, vennepar, kjærestepar og single. Luksushoteller til budsjetthoteller- her finner du noe for enhver smak og et hvert behov.

Indonesia

Naturopplevelser troner høyt i Indonesia, og landet har et bredt utvalg av tropisk regnskog, aktive vulkaner og skogkledde fjellkjeder. En stor variasjon i opplevelser gjør at landet er et paradis for eventyrlystne, og spesielt backpackere.  Mange forbinder Indonesia med Bali, men husk at de populære Giliøyene ligger et steinkast unna, og er et populært reisemål om dykking står på agendaen. Og er du glad i fotografi kan du jo teste undervannsfotografering her ! Mangfoldet av fisk er stort, og du vil også oppdage en rekke flotte korallformasjoner.  Du har kanskje hørt om øyhopping, men tempelhopping? Vel, det er definitivt noe du bør sjekke ut i hovedstaden Yogakarta!

Hindutempelet på Bratan lake på Bali er et populært reisemål i Indonesia. Foto: iStock

Klikk her for å finne de  beste hotellprisene i Indonesia!

Kirgisistan

Vakre innsjøer, frodig natur og høye fjell. Kirgisistan høres kanskje ut som Norge, men landet er nesten uberørt av moderne tursime, og lokalbefolkningen regnes som et av verdens høfligste mennesker. Og ettersom 90% av landet består av fjell, skader det ikke om du liker å tråkke i fjellet! Landet blir omtalt som Asias Sveis, og for et par år siden ble også Kirgisistan beskrevet som verdens minst kjent land, så det gjelder å reise dit før det blir populært!

I Kirgisistan kan du overnatte i nomadiske telt kalt yurter. Foto: iStock

Klikk her for å finne de  beste hotellprisene i Kirgisistan!

Argentina

Mellom Andesfjellene og Atlanterhavet ligger Sør-Amerikas nest største og verdens åttende største land, Argentina! Selv om lidenskapen for fotball troner høyest, byr landet på en skattekiste av naturopplevelser. Fra snødekte fjelltopper i sør til nordlige Argentina der fjellformasjonene finnes i alle regnbuens farger og landskapet minner om ørken. Aconcagua(6961 MOH) er Argentinas høyeste fjell, men dersom du ønsker deg en tur hit, må du planlegge nøye! Turen er utfordrende, men det vil bli den råeste naturopplevelsen du noensinne har vært på. Her kan du også besøke Iguazu, verdens vannrikeste foss, og ikke glemt at Argentina er kjent for sine saftige biffer!

Iguazu Falls er verdens vannrikeste foss, og er et populært reisemål i Argentina. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Argentina!

Tyskland

Tyskland er mye mer enn bare øl og oktoberfest. I Bayern kan du besøke det berømte Neuschwanstein-slottet, som har blitt brukt som inspirasjon da Walt Disney skapte tegningene til Tornerose. Brandenburger Tor og Berlinmuren kriger om oppmerksomheten i pulserende Berlin, men husk å ta turen innom TV-tårnet Fernsehturm som rager 368 meter over havet, og dermed er den høyeste konstruksjonen i hele Vest- og Sentral-Europa! Fornøyelsesparken Europa-Park i Rust er ikke så godt kjent for nordmenn, men den er faktisk den nest mest populære og besøkte park i hele Europa, med mer enn 4,5 millioner besøkende i året. Eller hva med et besøk til Klosterøya Reichenau, som står på UNESCOs verdensarvliste?

I Bayern kan du besøke det berømte Neuschwanstein-slottet, som har blitt brukt som inspirasjon da Walt Disney skapte tegningene til Tornerose. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Tyskland!

Etiopia

Etiopia er et av verdens eldste land, og byr på et dyreliv som som er like eksotisk som resten av kontinetet. Flere forskere tror også at landet er selve opprinnelsen til menneskeenheten ettersom fossilene etter verdens eldste menneske “Lucy” ble funnet nord i Etiopia. Fra hovedstaden Addis Abada der du kan ta deg opp til Mount Entoto(3500 MOH) og nippe til etiopisk kaffe til Bale Mountains National Park der du får muligheten til å se en rekke endemiske arter som f.eks. etiopiske ulver. Og ikke glem de 1000 år gamle grottekirkene!

I Bale Mountains National Park kan du besøke etiopiske ulver. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Etiopia!

Vietnam

Uberørt strandliv, eksotiske smaker, yrende byliv og grønne rismarker. Velkommen til Vietnam! Ho Chi Minh City er byen som aldri står stille, og her kryr det både av mennesker, mopeder og markeder. Fra storbyen Ho Chi Minh kan du lett ta deg til hovedstaden Hanoi via en togtur som tar cirka 36 timer. Mange turister bruker denne togstrekningen som en reisevei til Vietnams mange flotter byer, og turen kan ta en uke dersom du velger å stoppe mye underveis. For arkitekturinteresserte vil kulturbyen Hoi An falle i smak.

Ho Chi Minh City Hall ble først brukt som hotell da det ble bygget mellom 1902 og 1908. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Vietnam!

Romania

Romania er for mange et uoppdaget ferieland med mye fjell og rimelige priser. Om du syntes Paris er flott, vil du nok forelske deg i Romanias hovedstad Bucuresti, som tidligere ble kjent som Lille Paris. God mat, flotte severdigheter, en fascinerende historie , rik kultur og flott arkitektur er bare noe av det byen kan lokke med. I tillegg er prisnivået betraktelig lavere her enn i den franske hovedstaden. Urbant og bohemsk byliv finner du i Cluj-Napoca, Romanias andre største by. Byen er knutepunktet for nordvest-Romania, og er et utdanningssenter med 30000 studenter. Noe som har ført til et yrende kulturliv!

Parlamentet i Bucuresto er omringet av en frodig grønn park. Foto:iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Romania!

Japan

Fra hypermoderne Tokyo til tradisjonelle Kyoto. Storbyen Tokyo byr på alt fra kattecafeer til karaokebarer og kirsebærtrær. Yoyogiparken sees på som en av de flotteste parkene i hele verden, og under sesong blomstrer det kirsebærtrær her så langt øye kan se. Beregn god tid til aktiviteter i hovedstaden da det er et mylder av aktiviteter å finne på her. Japans tidligere hovedstad Kyoto anses for å være kulturby nr.1 i Japan med mer enn 1600 templer og 270 shingto-helligdommer. Der andre byer i Japan kan være forvirrende å ta seg rundt i, er det svært lett å navigere seg rundt i Kyoto da gatene treffer hverandre vinkelrett.

Yoyogiparken i Harajuku, Tokyo er verdt et besøk når du er innom Tokyo. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Japan!

Colombia

Guidede sykkelturer til graffitikunstverk, landemerker og pittoreske nabolag. Bogota har mye å by for for den kulturelle turisten, men husk at det meste bør sees gående eller fra sykkelsetet. Å kjøre bil eller kollektivt i Bogota kan ta lang tid. Er du på jakt etter aktiviteter er Medellin også et perfekt område for fotturer, traversering og ridning. Og etter at du har trasket deg gjennom frodig jungel kan du tråkke deg opp de 740 trinnene til toppen av Piedra De Peñol.

De fargerike gatene i Getsemani-området i Cartagena er virkelig et syn for øyet. Foto: iStock

Klikk her for å finne de beste hotellprisene i Japan!