Jon Niklas Rønning er klar for sitt første soloshow!

Komiker Jon Niklas Rønning er aktuell med nytt show på Latter i Oslo! Kanskje så du ham harselere musikalsk med sportsheltene på «Idrettsgallaen»? Eller har du sett ham parodiere Ole Paus, hørt noen av de ukesaktuelle satirelåtene på P4 eller opplevd ham i “Bye & Rønning”? Med et skarpt skråblikk på aktuelle hendelser og en unik musikalsk vri på showene sine, står komiker Jon Niklas Rønning for første gang på egne bein i soloshowet «Jeg reiser alene» på Latter. Premieren er 17. januar.

Rønning gleder seg vilt til solodebuten, og for å sikre en god opplevelse på Latter, testet han ut store deler av showet på Apotekergaarden i Grimstad i sommer. «Jeg reiser alene» høstet terningkast fem i alle avisene, og måtte utvide med tre ekstra spilleuker. 

– Det ga en sterk pekepinn på at publikum koste seg med humoren i showet. Man skal ta publikum på dypeste alvor, sier Rønning. 

Kjøp billetter her!

Rønning lover et eksplosivt og varmt show, breddfullt av musikalitet og humor.

– Et show skal være som å gi julegaver til noen du er glad i. Det er selvsagt greit å gi dem nøyaktig det de har sagt de ønsker seg, men enda gøyere å gi dem det de ikke visste at de ville ha og blir ekstra glad for, sier Rønning.

Komikeren lover også aktuelle låter, og litt halsbrekkende improvisasjon fra scenen.

– Hver kveld lager jeg en improvisert låt som er helt unik for den aftenen. Det er en form for ekstremsport, men jeg lander som regel på beina. Jeg gir alt for publikum, ingenting gleder meg mer enn at de har en uforglemmelig kveld, sier Rønning. På scenen har Rønning med seg Pernille Øiestad på vokal, Ole Morten Aagenæs på tangenter og vokal, Madeleine Ossum på fiolin og Andreas Haga på bass. Regien er ved Vemund Vik.

På jakt etter en lattermild julegave?

Brukte 70 timer på “Paradise Hotel”

Showet byr på et endeløst lager av musikalske humorviser med høyaktuelle temaer. Fra umulige barnebursdager der glutenfrie kaker uten laktose og nøtter står øverst på ønskelista, til Paradise Hotel-sitater som blir lest opp i vaskeekte Nationaltheatret-stil. En del av researchfasen har med andre ord vært en salig reise i realityverdens mange spontane utbrudd.

– Jeg har brukt 70 timer på forrige sesong av «Paradise Hotel» for å plukke opp de dypeste sitatene, erkjenner Rønning. 

Favoritten? 

– Et av deltakernes mer dypsindige utsagn må være «Den kroppsdelen jeg liker best hos meg selv må være selvtilliten min», sier Rønning.

Rønning vil også hylle de single gjennom en ærlig Valentines-låt. Som løfter fram alle de som slipper å reise på weekendtur til Farris Bad for å lappe på forholdet.

Og hva med alle de som «reiser alene» i musikkens verden?

– Jeg har med meg fire fantastiske musikere på scenen, og sammen gjennomgår vi alle one-hit-wonders. Fra FR Davids udødelige «WORDS» til Haddaways «What is Love» og Toni Braxtons «Unbreak my heart». I vår tid er det alltid snakk om å overgå seg selv. One-hit-wonders-artistene har faktisk vært på toppen en gang og slått seg til ro med det. Det er en slags jordnær, vakker moral i det, sier Rønning.

17.januar har «Jeg reiser alene» premiere på Latter på Aker Brygge.

Takker fotballen for suksessen 

«Jeg reiser alene» har også en dypere klangbunn. 

– Som komiker reiser man ofte alene og man sitter på sidelinja og observerer det som skjer, sier Rønning, hvis karriere startet på sidelinja. Av fotballbanen.

– Jeg lærte at livet gjerne kan nytes fra en benk. Da ser man endelig hvor vakker Ekebergsletta er! Jeg har mye å takke fotballen for. Hadde det ikke vært for den hadde jeg aldri plukket opp gitaren, sier komikeren. 

Gi deg selv og familien en gavepakke med musikalsk kick og en god dose humor!

Kjøp billett til «Jeg reiser alene» her

!