– Du kommer til å kjenne deg igjen om du liker Vivaldi eller black metal

Det har gått åtte år siden kritikerroste «Flink pike». Siden sist har Pernille blant annet vært lagleder i «Nytt på nytt», spilt i «Side om side» på NRK1 og blitt kåret til årets morsomste av folket under komiprisen i 2016. Nå er hun aktuell med standupforestillingen «Kultur» .

Når influencere tjener mer penger enn statsministeren kjenner Pernille Sørensen sitt behov for å snakke om kultur. Høykultur, lavkultur, kliss ny populærkultur og eldgammel upopulær kultur.

– Men jeg er ikke skummel altså. Jeg vil at folk skal kose seg og de skal kunne kjenne seg igjen i de ulike kulturlagene, sier komiker Pernille Sørensen.

Som en av Norges fremste komikere har hun skapt trillende latterkuler foran tusenvis av mennesker med soloshowet «Flink Pike» og suksesserien «Side om Side». Nå er hun tilbake med forestillingen Kultur, som tar for seg alle lag i samfunnet.

-Tanken er at du skal kunne kjenne deg igjen om du liker Vivaldi eller satan rock. Kygo eller Vigdis Hjort. Showet handler om de som sitter i salen rett og slett. Et vidt spekter av den norske befolkningen der alderen strekker seg fra 17 til 70.


Fra Kygo til opera. Pernille dekker alle samfunnslag i sitt nye soloshow.

Kjøp billetter her!

Å le av se selv har folk godt av, mener Pernille.

-Nå er ikke jeg forsker på dette, men å le godt i en og en halv time må da forlenge livet en hel del. Man bruker jo magemuskler som bare det!

Det er like mange menn som kvinner som vil kjenne seg igjen i Pernilles humorkuler. Når temaene brer seg fra begravelser til nakenbading, Odd Nerdrum, Sofie Elise og Aristoteles, da har man nådd de aller fleste tror Pernille. For ikke å glemme rødstrømpene.

– Jeg kan love folk en kjapp analyse av kvinnekampens historie. Fra tida fra suffragettene sultestreiket helt fram til i dag hvor kampen handler om å free the nipple på Instagram. Alt handler jo om kultur og de menneskene som har vært med på å forme den. Når mange nok hermer etter det andre gjør om igjen og om igjen blir det kultur. Eller ukultur. Alt ettersom hvem man hermer etter, Mor Teresa eller Trump.

Pernille drar oss med på en reise i kulturlagene der følgende spørsmål vil dukke opp :

Ville du hatt barnet ditt i en ekstremsportbarnehage på Voss? Hvor god kan man egentlig bli til å spille tamburin? Har høykulturelle høy intelligens? Og ikke minst: ville Eiffeltårnet fått plass i Bjørvika?

Ta med vennegjengen eller familien på vinterens morsomste forestilling!